Marinēti ķirbji

2022-09-18 Receptes autors Worldrecipes.eu

Marinēti ķirbji
Domājāt, ka ziemas krājumus vairs neviens negatavo? Ha! Vēl nekas nav beidzies!

Lai arī šogad biju nobriedusi ķirbi nemarinēt, taču vakar ienācās paprāvs ķirbis. Nu neko, nāksies vien marinēt un glabāt ziemai. Gan jau noēdīsies.

Šī recepte ir manas mammas recepte. Pārbaudīta jau iepriekš un atzīta par labu esam.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 500gr - 1kg ķirbis
    • 1-2gl. ūdens
    • 1/2 - 1gl. cukurs
    • 100-150ml etiķis 9%
    • kanēļa standziņa
    • krustnagliņas

    Recipe Directions

  1. 1. Lai arī sākumā liekas dikti niecīgs ūdens daudzums, ķirbis vāroties sakritīsies un izdos savu sulu. Līdz ar to, ūdeni daudz nevajag. Viss gan +/- uz aci. Man bija 5l katls - 2gl. ūdens, 1gl. cukurs, 100ml etiķis.
  2. 2. Ķirbi nomizo, notīra un sagriež gabaliņos. Gabaliņus kumosa lielumā.
  3. Reklāma
  4. 3. Katlā, kurā vārīs ķirbi, lej 1-2gāzes ūdens. skatoties, cik liels ķirbis, pieber 1glāzi cukura un pieber garšvielas - krustnagliņas un kanēļa standziņu. Liek vārīties.
  5. 4. Kad katlasaturs uzvārījies, beram iekšā ķirbjus, samaisām un karsējam minūtes 10.
  6. 5. Pēc tam pievienojam 100ml etiķa(tas vairāk pēc garšas. ja tīkas asāks, var liet vairāk) Un karsē līdz ķribi kļūst caurspīdīgi un sakožami. Gatavošanas ilgums atkarīgs no ķirbja šķirnes, tapēc vadīšanās pēc caurspīdīguma + sakožamības pakāpe. ķirbi nedrīkst būt baigi mīsktie - stingri, bet viegli sakožami.
  7. 6. Tikmēr izkarsē burkas. Karstu pilda iekšā, aizvāko un ļauj atdzist. Uzglabā vēsā vietā.
  8. 7. Lūk! Ziemas našķis gatavs. Zinu, ka citi marinē izmantojot citronskābi. Mūsmājās marinē ar etiķi. Lai labi garšo!
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Marinēti ķirbji
Mīklā cepti sīpolu gredzeni
(1)
Veģetārās enčiladas ar pupiņām un kukurūzu
(1)
Siera rauši
(2)
Indijas aunazirņu sautējums - karijs ar kokosriekstu pienu
(1)