Daži cilvēki dod priekšroku birstošiem rīsiem, citi - lipīgiem rīsiem, bet man personīgi īpaši garšo meksikāņu rīsi. Ja esat ēduši īstā meksikāņu restorānā, noteikti esat nogaršojuši slavenos meksikāņu rozā rīsus. Šis rīsu veids man ir ļoti iecienīts. Šķiet, ka es tos varētu nobaudīt vienatnē. Meksikāņu rīsi ļoti labi sader ar visiem meksikāņu ēdieniem, steikiem, sautējumiem utt.
Kā jūs zināt, es nebūtu es, ja nemēģinātu pati gatavot rīsus savā virtuvē. Tos pagatavot nav grūti, taču jums būs vajadzīga pacietība un tas, lai rīsi netiktu sajaukti nepareizā laikā! Rīsiem ir jādod laiks, lai tie uzsūktu buljonu un mājās gatavoto tomātu mērci. Tāpēc, gatavojot rīsus šādā veidā, ir jāievēro recepte soli pa solim un jāseko līdzi gatavošanas laikam, lai rīsi nesaliptu (ja tos samaisīsiet pārāk agri vai pārāk daudz). Bet, ja tas izdevās man, es garantēju, ka tas izdosies arī jums. Sāksim gatavot! 😉