Meksikāņu rīsi ar tomātu mērci pannā

2023-05-11 Receptes autors Worldrecipes.lv

Meksikāņu rīsi ar tomātu mērci pannā
Daži cilvēki dod priekšroku birstošiem rīsiem, citi - lipīgiem rīsiem, bet man personīgi īpaši garšo meksikāņu rīsi. Ja esat ēduši īstā meksikāņu restorānā, noteikti esat nogaršojuši slavenos meksikāņu rozā rīsus. Šis rīsu veids man ir ļoti iecienīts. Šķiet, ka es tos varētu nobaudīt vienatnē. Meksikāņu rīsi ļoti labi sader ar visiem meksikāņu ēdieniem, steikiem, sautējumiem utt. 

Kā jūs zināt, es nebūtu es, ja nemēģinātu pati gatavot rīsus savā virtuvē. Tos pagatavot nav grūti, taču jums būs vajadzīga pacietība un tas, lai rīsi netiktu sajaukti nepareizā laikā! Rīsiem ir jādod laiks, lai tie uzsūktu buljonu un mājās gatavoto tomātu mērci. Tāpēc, gatavojot rīsus šādā veidā, ir jāievēro recepte soli pa solim un jāseko līdzi gatavošanas laikam, lai rīsi nesaliptu (ja tos samaisīsiet pārāk agri vai pārāk daudz). Bet, ja tas izdevās man, es garantēju, ka tas izdosies arī jums. Sāksim gatavot! 😉

Sastāvdaļas

    • garengraudu rīsi: 1 glāze (1 glāze - 240 mililitri)
    • vistas buljons: 2 glāzes
    • saulespuķu vai kukurūzas eļļa: 4 ēdamkarotes
    • sīpols: ceturtdaļa (sasmalcināts)
    • ķiploki: 1 liela daiviņa 
    Tomātu mērcei:
    • Nomazgājiet tomātus: 2 vidēja lieluma tomātus.
    • sīpoli: ceturtdaļa vidēja lieluma
    • ķiploki: 1 liela daiviņa

    Pagatavošana

  1. 1. Pomātu mērce: Ievietojiet tomātus (izgrieziet tomāta cieto daļu), ceturtdaļu sīpolu, vienu ķiploka daiviņu kokteiļu šeikerī un sablenderējiet līdz gludai masai.
  2. 2. Meksikāņu rīsi: Uzkarsē eļļu pannā uz augsta karstuma, pievieno rīsus un cep dažas minūtes, bieži maisot.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad pievienojiet sasmalcinātu sīpolu un veselu ķiploka daiviņu. Visu laiku maisot, cep, līdz rīsi iegūst zeltainu krāsu.
  5. 4. Tad pievieno tomātu mērci un cep, līdz rīsi ir uzsūkuši visu mērci.
  6. 5. Rīsiem pievienojiet vistas buljonu, samaisiet, pārklājiet ar vāku, samaziniet karstumu līdz zemam un vāriet apmēram 15 minūtes (nemaisiet!).
  7. 6. Tad ļoti viegli samaisiet rīsus, sākot no pannas malām (kur uzkrājas lielākā daļa šķidruma), pārklājiet ar vāku un vāriet vēl apmēram 20 minūtes (nemaisiet!).
  8. 7. Pēc tam izslēdziet karstumu un atstājiet rīsus nostāvēties vēl dažas minūtes (nemaisiet).
  9. 8. Pirms pasniegšanas rīsus sāli pēc garšas. Izbaudiet ar saviem iecienītākajiem ēdieniem!
  10. Meksikāņu cepti rīsi ar tomātu mērci
  11. 9. Piezīme: Esmu izveidojis youtube video par to, kā pagatavot šos rīsus, ja jūs interesē, es esmu pievienojis to zemāk, lai jūs varētu to noskatīties (video ir meksikāņu valodā).


Kuskusa salāti ar dārzeņiem
(1)
Ātrie vareņiki
(1)
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Indijas aunazirņu sautējums - karijs ar kokosriekstu pienu
(1)