Veģetārās enčiladas ar pupiņām un kukurūzu

2024-07-07 Receptes autors Santa Maria LV

Veģetārās enčiladas ar pupiņām un kukurūzu
Veģetārās enčiladas ar pupiņām un kukurūzu ir ne tikai gardas un viegli pagatavojamas, bet arī veselīgas. Šajā receptē izmantotās melnās pupiņas un kukurūza nodrošina augstu šķiedrvielu un olbaltumvielu saturu, kas ir būtisks sirds un asinsvadu veselībai, kā arī gremošanas sistēmas darbībai. Turklāt pupiņas ir bagātas ar dzelzi, kas palīdz novērst anēmiju, un folijskābi, kas ir svarīga grūtniecēm.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Melnās pupiņas: Var aizstāt ar sarkanajām vai baltajām pupiņām.
  • Čedaras siers: Var aizstāt ar mocarellas vai fetas sieru.
  • Kviešu tortiļas: Var izmantot kukurūzas tortiļas, ja vēlaties bezglutēna variantu.

Receptes padomi

  • Lai piešķirtu enčiladām papildu pikantumu, varat pievienot smalki sakapātus jalapeño piparus vai čili pulveri.
  • Lai uzlabotu tekstūru un garšu, varat pievienot svaigu koriandru vai pētersīļus kā garnējumu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Ieguvumi:
  • Augsts šķiedrvielu un olbaltumvielu saturs.
  • Bagāts ar vitamīniem un minerālvielām, piemēram, dzelzi un folijskābi.
  • Piemērots veģetāriešiem un tiem, kas cenšas samazināt gaļas patēriņu.
Trūkumi:
  • Daži cilvēki var būt jutīgi pret pākšaugiem, kas var izraisīt gāzes vai uzpūšanos.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju daudzums: 1200 kcal
  • Kalorijas uz porciju: 300 kcal

Sastāvdaļas

    • Sarkanā paprika: 1 gab.
    • Ķiploki: 2 daiviņas
    • Santa Maria Tako garšvielu maisījums: 1 paciņa
    • Sarkanais sīpols: 1 gab.
    • Melnās pupiņas: 400 g
    • Kukurūza: 200 g
    • Konservēti tomāti: 400 ml
    • Santa Maria Kviešu tortiļas, vidējās: 0.5 iepakojums
    • Rīvēts Čedaras siers: 200 ml

    Pagatavošana

  1. 1. Uzsāc ar paprikas, sīpola un ķiploka apcepšanu nelielā eļļas daudzumā uz pannas. Kad dārzeņi ir gandrīz gatavi, pievieno garšvielu maisījumu, pupiņas, kukurūzu un pusi no konservētajiem sasmalcinātajiem tomātiem.
  2. 2. Atlikušo tomātu daļu liec pannā un izlīdzini.
  3. Reklāma
  4. 3. Sadali sautējumu četrās daļās un katru daļu ietin kviešu tortiļā, pildījumu pirms satīšanas pārkaisot ar sieru.
  5. 4. Ieliec satītos rullīšus pannā, pārkaisi ar atlikušo sieru un cep cepeškrāsnī 225 grādos 10 minūtes.
  6. 5. Kopsavilkums: Veģetārās enčiladas ar pupiņām un kukurūzu ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas gardu un veselīgu maltīti. Ar augstu šķiedrvielu un olbaltumvielu saturu šīs enčiladas ir piemērotas ne tikai veģetāriešiem, bet arī tiem, kas vēlas uzlabot savu uzturu ar uzturvielām bagātu ēdienu.
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)
Baklažāni - baklažānu parmigiana
(1)
Indijas aunazirņu sautējums - karijs ar kokosriekstu pienu
(1)
Kuskusa salāti ar dārzeņiem
(1)
Ātrie vareņiki
(1)