Indijas aunazirņu sautējums - karijs ar kokosriekstu pienu

2023-05-08 Receptes autors Worldrecipes.lv

Indijas aunazirņu sautējums - karijs ar kokosriekstu pienu
Indiešu iedvesmots sautējums ar aunazirņiem un kokosriekstu pienu, ideāls vakariņām katru dienu! Šis ir vēl viens brīnišķīgs ēdiens no virtuves skapīšiem, jo tā pamatā ir aunazirņi, konservēti tomāti un viens iepakojums vidēji trekna kokosriekstu piena.

Ja vēlaties biezāku un vēl krēmīgāku kariju, varat izvēlēties 24% krēmveida kokosriekstu pienu. Pārējo sautējumu veido svaigas un žāvētas garšvielas, tāpēc tas būs ļoti aromātisks un sildošs. Šī ir pamatrecepte aunazirņu karija pagatavošanai, ko sezonas laikā var papildināt arī ar šķēlītēs sagrieztu ķirbi vai spinātiem. Šo sautējumu parasti gatavoju no mājās vārītiem aunazirņiem, kurus parasti nedēļas sākumā izņemu un uzglabāju ledusskapī, lai ātri pagatavotu humusu, pievienotu salātiem vai ievārītu biezenī zupām un sautējumiem. Ja jums nav vārītu aunazirņu, lieliski noder konservēti aunazirņi konservu kārbā. Nepilnu 30 minūšu laikā uz jūsu galda būs sātīgs, aromātisks tvaicēts ēdiens!

Sastāvdaļas

    • sīpols: 1
    • Ķiploki: 5 daiviņas
    • Ingvera sakne: apmēram īkšķa lieluma
    • konservēti aunazirņi: 1 kārba (vai 1 vārīta glāze)
    • sasmalcināti konservēti tomāti: 1 kārba
    • 18 % tauku kokosriekstu piens: 1 paciņa (250 mililitri)
    • Ķimenes: 1 tējkarote
    • kurkuma: 1 tējkarote
    • kanēlis: 1 tējkarote
    • čilli: 0,5 tējkarotes
    • Nerafinēts brūnais cukurs: 1 tējkarote.
    • sāls
    • gī sviests (cepšanai)
    Pasniegšanai:
    • vārītus rīsus.
    • sasmalcinātas koriandra lapas

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms izvārīsim rīsus un tad, kamēr tie vārīsies, pagatavosim sautējumu.
  2. 2. Dziļā pannā izkausētā sviestā apcepiet smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un sarīvētu ingvera sakni.
  3. Reklāma
  4. 3. Svaigas garšvielas pārkaisa ar kaltētām garšvielām ķimenēm, kanēli, kurkumu, čilli un apcep.
  5. 4. Tad pievieno konservētus tomātus un nosusinātus konservētus aunazirņus (vai vārītus aunazirņus), pievieno sāli un cukuru un vāra dažas minūtes.
  6. 5. Tad pievieno kokosriekstu pienu un vārīsi vēl dažas minūtes.
  7. 6. Noņemiet no karstuma.
  8. 7. Gultas tiek pasniegtas bļodiņās ar vārītiem rīsiem un apkaisītas ar sasmalcinātām koriandra lapām. Ja sautējums ir nedaudz pikants, kariju atdzesē ar pāris ēdamkarotēm dabīgā jogurta. Izbaudiet!
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Siera rauši
(2)
Baklažāni - baklažānu parmigiana
(1)
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)
Ātrie vareņiki
(1)