Ak... cik labi ir iepirkties rīta agrumā, bez atvasēm. Lēnā garā izstaigāt visus veikala plauktus un tā mierīgi pārdomāt ko pirkt vai nepirkt.
Šodien gan bija konkrēts mērķis, kāpēc es no paša rīta tesos uz veikalu. Ok. bērni bija jānogādā b/d un pie reizes, kāpēc gan neizmantot izdevību un neiepirkties? Kases tukšas, kasieres vēl miegainas. Laburītu padevusi veiksmīgi sākas diena kā man, tā viņām.
Vakar gatavojot krēmzupu pie paprikas cepšanas un blenderēšanas sapratu, ka eu!!! Tā ir štelle. Ideja raisījās pati no sevis un drīz vien tā iegūla manā prātā tik cieši, ka šodien, neskatoties uz viesu birumu, obligāti bija jāpagatavo. Ne velti - viesi atzina par labu esam un vēl katrs pa burciņai dabūja ciemakukulī.
Ko tad es tādu gatavoju? Gulaškrēmu. Tākā 90% gulaškrēmā ir paprika, tad nu izdomāju pamēģināt pagatavot pati. Orģināli nopērkami Ungārijā - gulašu zemē un ir ļoti laba piedeva gaļas mērcēm un protams, protams, gulašzupai. Daudzās receptēs ir norādīts, ka ja nav šī krēma, to var aizvietot ar labi daudz paprikas pulvera. Bet man liekas, ka tas nav tas. Nu pašā krēmā nav tikai paprika vien. Vakar mēģināju kaut ko partulkot no ungāru valodas uz latviešu un pa lielam sastāvdaļas bija skaidras. Šodien vēl noprecizēju pie garšvielu stenda - Santa Maria ir garšviela gulašam. Tad nu tapināju augšā un man liekas, ka izdevās. Mēs gan iemēģinājām klāt pie rīsiesm. Un garšoja ļoti labi!