Jogurta kūka ar mellenēm ir ne tikai garda un atsvaidzinoša, bet arī veselīga izvēle jebkurai sezonai. Jogurts ir galvenā sastāvdaļa šajā receptē, kas sniedz daudzas priekšrocības mūsu veselībai. Jogurta lietošana uzturā veicina gremošanas sistēmas veselību, pateicoties probiotikām, kas palīdz uzturēt labu zarnu mikrofloru. Turklāt jogurts ir bagāts ar kalciju, kas ir svarīgs stipriem kauliem un zobiem, kā arī ar olbaltumvielām, kas nodrošina muskuļu atjaunošanos un augšanu.
Alternatīvas sastāvdaļas:
Šajā receptē vari izmantot dažādus jogurta veidus, piemēram, ķiršu jogurtu vai dabīgo grieķu jogurtu. Tāpat cepumu vietā vari izmantot graham cepumus vai auzu pārslu cepumus, lai piešķirtu kūkai atšķirīgu garšu un tekstūru. Mellenes vari aizstāt ar citām ogām, piemēram, brūklenēm, zemenēm vai avenēm, lai dažādotu garšu un uzturvērtību.