Vienkāršā šampinjonu krēmzupa ar saldo krējumu

2024-06-11 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Vienkāršā šampinjonu krēmzupa ar saldo krējumu
Šampinjoni ir lieliska izvēle gardas krēmzupas pagatavošanai, jo tie ne tikai sniedz bagātīgu un piesātinātu garšu, bet arī piedāvā daudzas veselības priekšrocības. Šampinjoni ir pazīstami ar to augsto antioksidantu saturu, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu, cīnīties pret brīvajiem radikāļiem un samazināt iekaisuma procesus organismā. Šie sēnes ir arī labs vitamīnu D, B vitamīnu un minerālvielu avots, kas nepieciešami veselīgai vielmaiņai, nervu sistēmas darbībai un kaulu stiprumam. Turklāt, šampinjoni ir zemu kaloriju produkts, kas padara tos piemērotus svara kontrolei.

Šajā receptē mēs piedāvājam dažus alternatīvus ingredientus, kas varētu pievienot vēl vairāk garšas un uzturvielu vērtību. Piemēram, saldo krējumu var aizstāt ar kokosriekstu pienu vai mandeļu krējumu, lai radītu vegānisku versiju. Ja vēlaties padarīt zupu vēl sātīgāku, varat pievienot dažādas sēkliņas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu sēklas, vai grauzdiņus, kas pagatavoti no pilngraudu maizes.

Sastāvdaļas

    • 400 g šampinjonu
    • 4 vidēji kartupeļi
    • 2 burkāni
    • 1 neliels sīpols
    • 200 ml saldā krējuma
    • Garšvielas
    • Papildus - grauzdiņi, sēkliņas, zaļumi vai citas piedevas pēc izvēles

    Pagatavošana

  1. 1. Katliņā tiek lieti apmēram 1-1.2 litri ūdens, kurā ievietots nomizots vesels sīpols un uz vidēji lēnas uguns vāra.
  2. 2. Burkāni tiek nomizoti, šampinjoni sagriezti šķēlēs, kartupeļi nomizoti un sagriezti gabaliņos. Uz sakarsētas pannas burkāni tiek apcepti apmēram 3-4 minūtes, tad pievienoti šampinjoni. Viss tiek samaisīts un cepts (ik pa laikam apmaisot) aptuveni 15 minūtes, bagātīgi pievienojot garšvielas pēc izvēles.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad burkāni ar šampinjoniem ir apcepušies, tie tiek likti katliņā, kā arī pievienoti kartupeļi, un viss tiek vārīts līdz dārzeņi kļūst mīksti.
  5. 4. Kad viss ir izvārījies, sīpols tiek izņemts un nedaudz liekais šķidrums noliets, lai zupa nesanāk pārāk šķidra. Tad ar rokas blenderi viss tiek sablendēts viendabīgā masā, pievienots saldais krējums, samaisīts un zupa likta atpakaļ uz lēnas uguns, līdz sāk vārīties. Pēc garšas un nepieciešamības tiek pievienotas garšvielas.
  6. 5. Krēmzupa tiek liets šķīvjos, papildināta ar izvēlētajām sastāvdaļām un pasniegta.
  7. 6. Labu apetīti!
Dievīgā ķirbja krēmzupa
(1)
Vistas krēmzupa ar pupiņām
(1)
Ķiploku krēmzupa jeb pretgripas zupa
(1)
Zaļo dārzeņu krēmzupa
(1)
Pikantā meksikāņu zupele ar malto gaļu, pupiņām un kukurūzu
(1)
Taizemes pikantā vistas zupa
(1)