Oi, kas šodien par dieniņu!!!
Darba līgums man ir kabatā. Ar to varat arī apsveikt. Un arī pārējā diena bija visai pozitīva, neskatoties uz to, ka ārā lija lietus un man nebija lietussarga. Taču par spīti tam visam, es izstaigāju Rīgas centru, iegriezos pagalam feinā komisijas veikalā, kur iegādājos trīs, jaukus stikla svečturus. Jāsaka, ka tajā veikalā, kas pēc skata atgādināja necilu krāmu bodīti var atrast ļoti vērtīgas "pērles".
Tad nu šodien piektdiena, man jauns darbs - ir iemesls svētkiem!
Jau gatavojot liellopu vīnā, es sapratu, ka man šausmonīgi, nu dikti, dikti kārojas liellopa steiks. Tāds sulīgs, gards...mmmm. Cerēju, ka kāds ievērības cienīgs kulinārs būs jau gatavojis, taču paliku gribot! Sabiedriskais FUI, ka liek šitā vilties. Joks.
Tad nu nekas neatlika, kā burties pašai. Saku uzreiz, viegli tas nav! Recepšu daudz, padomu daudzu un tikpat daudz ir "lažu". Lasu gan šā, gan tā, informācijas ir mega giga daudz un neko no tā visa nesaproti. Viens saka gaļu vajag izklapēt, otrs saka, ka nevajag. Viens saka, ka īsta steika gaļa ir koši sārta, kad atkal cits experts saka, ka koši sārta gaļa nav steika gaļa. Kā cept, cik ilgi, marinēt pirms tam vai nē. Skaidrības absolūti nulle. Nu ko! No visas informācijas izlobu, ka svarīgākais ir gaļa. Liellopu fileja! Lai to iegādātos patiesi kvalitatīvu, vajag atrast labu liellopa fileju. Man prātā tikai četras iespējas - Hartviks 7, Sky, Mc2 vai kāds privātais. Tā kā no rīta biju VEFa pusē, iegriezos Hartviks 7 gaļas veikalā un pie jauna, smuka pārdevēja nopirku Liellopa fileju. Brīdinu uzreiz!!! Cena - eur/kg. Par četrām, apmēram 2-3cm biezām, šķēlēm atstāju gandrīz 7eur! Tas jau vien uzdzen šausmu drebuļus, ja tas steiks nesanāks. Bet nu bruņojusies ar optimismu ceru uz labāko. Jāsaka, ka steikam ne obligāti vajag liellopa fileju, taču, ja neesat liellopa gaļas experts un jūs cepat pirmo reizi, tad labāk tiešām izvēlēties fileju. Viss izdosies!
Tad nu, saklājusi svētku galdu, izrēķinājusi vidējo aritmētisko, kas nepieciešams steikam, ķēros klāt. Jāsaka, ka cepu, pēc manas saprašanas, klasisko steiku uz pannas. Manā interpretācijā - pansteiks!
Reklāma
Vīrties solīja zvaigznes no debesīm nonest... tas laikam uz labu, ja?