Pankūkas ir iecienīts brokastu ēdiens daudzās mājsaimniecībās, un to variācijas ir bezgalīgas. Šī recepte apvieno spinātu un banānu labākās īpašības, radot pūkainas un veselīgas pankūkas, kas bagātas ar vitamīniem un minerālvielām. Spināti piešķir pankūkām skaistu zaļu krāsu un nodrošina organismu ar dzelzi un C vitamīnu, savukārt banāni pievieno dabīgu saldumu un kāliju. Šīs pankūkas ir lieliska izvēle gan bērniem, gan pieaugušajiem, kuri vēlas sākt dienu ar enerģiju un labu garastāvokli.
Alternatīvas sastāvdaļas:
- Augu piens: Ja nav pieejams augu piens, var izmantot parasto pienu vai ūdeni.
- Milti: Pilngraudu kviešu un auzu miltu vietā var izmantot parastos kviešu miltus vai citus miltus pēc izvēles.
Receptes padomi:
- Lai pankūkas būtu vēl pūkainākas, atsevišķi uzputojiet olu baltumus un iecilājiet tos mīklā.
- Pasniedziet pankūkas ar medu, kļavu sīrupu vai svaigām ogām, lai piešķirtu papildu garšu.
Kalorijas:
- Kopējais kaloriju daudzums: aptuveni 800 kcal
- Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 200 kcal