Pūfīgās spinātu un banānu pankūkas

2024-11-25 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Pūfīgās spinātu un banānu pankūkas
Pankūkas ir iecienīts brokastu ēdiens daudzās mājsaimniecībās, un to variācijas ir bezgalīgas. Šī recepte apvieno spinātu un banānu labākās īpašības, radot pūkainas un veselīgas pankūkas, kas bagātas ar vitamīniem un minerālvielām. Spināti piešķir pankūkām skaistu zaļu krāsu un nodrošina organismu ar dzelzi un C vitamīnu, savukārt banāni pievieno dabīgu saldumu un kāliju. Šīs pankūkas ir lieliska izvēle gan bērniem, gan pieaugušajiem, kuri vēlas sākt dienu ar enerģiju un labu garastāvokli.

Alternatīvas sastāvdaļas:

  • Augu piens: Ja nav pieejams augu piens, var izmantot parasto pienu vai ūdeni.
  • Milti: Pilngraudu kviešu un auzu miltu vietā var izmantot parastos kviešu miltus vai citus miltus pēc izvēles.

Receptes padomi:

  • Lai pankūkas būtu vēl pūkainākas, atsevišķi uzputojiet olu baltumus un iecilājiet tos mīklā.
  • Pasniedziet pankūkas ar medu, kļavu sīrupu vai svaigām ogām, lai piešķirtu papildu garšu.

Kalorijas:

  • Kopējais kaloriju daudzums: aptuveni 800 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 200 kcal 

Sastāvdaļas

    • Banāni: 2 gabali (mazie)
    • Spināti: 100 g
    • Augu piens: 50 ml
    • Pilngraudu kviešu milti: 50 g
    • Auzu milti: 50 g
    • Olas: 2 gabali
    • Cepamais pulveris: 1 tējkarote 

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavošana: Nomazgājiet spinātus un nosusiniet tos. Nomizojiet banānus un sagrieziet tos gabaliņos.
  2. 2. Blenderēšana: Blenderī lieciet banānus, spinātus un augu pienu. Blendējiet, līdz iegūstat viendabīgu masu.
  3. Reklāma
  4. 3. Mīklas pagatavošana: Atsevišķā bļodā sajauciet olas ar pilngraudu kviešu un auzu miltiem, pievienojiet cepamo pulveri. Pievienojiet sablenderēto masu un rūpīgi samaisiet, līdz iegūstat vienmērīgu mīklu.
  5. 4. Cepšana: Uzkarsējiet pannu uz vidējas uguns un viegli ieeļļojiet to. Ar kausiņu lejiet mīklu uz pannas, veidojot nelielas pankūkas. Cepiet no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
  6. 5. Pasniegšana: Pasniedziet pankūkas siltas ar izvēlētajām piedevām.
  7. 6. Kopsavilkums: Pūfīgās spinātu un banānu pankūkas ir veselīga un garšīga alternatīva tradicionālajām pankūkām. Tās ir viegli pagatavojamas un piemērotas gan brokastīm, gan vieglām pusdienām. Ar dabīgu saldumu no banāniem un uzturvielām bagātajiem spinātiem, šīs pankūkas noteikti kļūs par jūsu ģimenes iecienītu ēdienu.
Recepto autorius jauna_tu
Rauga pankūkas
(1)
Kāpostu pankūkas ar mannu
(1)