Tītara stilbiņi vīna marinādē

2022-09-29 Receptes autors Worldrecipes.eu

Tītara stilbiņi vīna marinādē
Labs vakars!

Šovakar tapināju augšā gardu maltīti. Lai arī no rīta bija absolūta neziņa ko un kā gatavot vakariņās, iebraucot piemājas tirdziņā viss kļuva skaidrs. Pirmām kārtām es gribēju gaļu, otrām kārtām ieraudzīju tītara stilbiņus. Un tā kā vēl nesenā pagātnē bija runāts par stilbiņu gatavošanu, tad šoreiz izmantoju izdevību un nopirku, lai pagatavotu.

Sākumā gan nedaudz palauzīju galvu kā gatavot. Bet tad aizdomājos, tītars labi varētu derēt ar sarkanvīnu, kas, starp citu, bija palicis pāri no Ingas brauciena uz Ungāriju. Tātad... ja sarkanvīns, ko vēl? Vorčesteres mērce?? Pasmaržoju mērci, pasmaržoju vīnu...hmm... pēc smaržām iet kopā. Mājās bija vēl no Polijas atvestā garšviela tītaram, tieši ar tādu mērķi pirkta, lai gatavotu tītaru. Ķiploks pats par sevi. Sīpoli? Varbūt sarkanie? Tāpat man tie jāmizo, jo olas jākrāso. Rezultātā sanāca gardi tītara šķiņķi, vīriec, kurš teicās, ka apēdīs tikai vienu stilbiņu, beigās apēda jaunākās atvases neapēsto un manējo. Man, godīgu sakot, viens stilbs daudz par daudz.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 4 tītara stilbiņus
    • 50ml pussausā sarkanvīna
    • 3 ķiploku daivas
    • 1 ēd.k. voržesteres mērces
    • 2 ēd.k. garšvielu tītaram
    • 1 lielu vai 2 nelielus sarkanos sīpolus
    • sāls
    • melnie pipari

    Recipe Directions

  1. 1. Tātad, kā jau teicu, man bija no Polijas vestā garšviela tītara gaļai. Lūk šāda.
  2. 2. Gatavošana ir ļoti vienkārša. Sagatavojam marinādi. Bļodiņā ielejot 50ml. sarkanvīna, tam pievienojot 1 ēdamkaroti vorčesteres mērces un 2 ēdamkarotes garšvielu tītara gaļai.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam sagriežam šķēlītēs ķiploku daiviņas un sabāžam tās stilbiņiem aiz ādas.
  5. 4. Tad sagriežam sarkano sīpolu un nedaudz saspiežot tos, pievienojam tītaram. Pārlejam pāri ar marinādi, pārkaisām sāli un melnos piparus. Samaisām un atstājam uz 2 stundām iemarinēties.
  6. 5. Pēc 2 stundām ņemam stilbiņus un ar visu marinādi liekam cepammaisā iekšā. Cepam apmēram 1 stundu 200grādos.
  7. 6. Pēc stundas cepšanās izņemam laukā, atgriežam maisu vaļā, apgriežam stilbiņus uz otru pusi un liekam vēl uz 30 minūtēm pacepties. Pēc tam viss. Servē galdā ar ko vien sirds kāro.
  8. 7. Bija garšīgi un daudz! Lai labi garšo!
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara stilbiņi vīna marinādē
Tītara - kūpinātas vistas kotletes bekonā
(1)
Tītara gaļas bumbiņas tomātu mērcē
(1)
Tītara un savvaļas rīsu krēmīgais sautējums
(1)
Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī
(1)
Šmorēti tītara spārni siera mērcē
(1)
Tītara aknu kotletes - steiki
(1)
Tītara fileja ar dārzeņiem
(1)
Tītaru aknu pastēte
(1)