Labs vakars!
Es pamazām sāku iepazīt tītara gaļu. Fileju jau esmu izgaršojusi un zinu, ka turpmāk gatavošu vēl, šodien bija kārta tītara šķiņķiem. Piemājas tirdziņā tītars tirgojas par visnotaļ simpātisku cenu un atkaulots tītara šķiņķis maksāja 2.85eur/kg. Divi šķiņķi nedaudz pāri kilogramam un gaļasŠiem šķiņķīšiem jau briedu labu laiku, taču visu laiku kaut kas patraucēja. Te ēdām ārpus mājas, te kaut kas bija ledusskapī aizķēries, kuru vajadzēja diezgan naski likvidēt, te man vēderdraņķis piemeties. Nu tad šodien bija tā svinīgā diena, kad nu varēju ķerties pie gatavošanas. Tiesa, šodien bija ciemos vīramāte un man bija pamatīgas bailes, vai viņa, gaidīdama mūs mājās, nebūs ko sašmorējusi vakariņām. Paldies dievam, uzvedās labi un nebija i ne tuvumā manam ledusskapim un plītij. Tā nu varēju pievērsties gatavošanai. Tiesa pirms tam izdomājos ko lai gatavo. Sākumā domāju, ka vienkārši sasautēt krējuma mērcītē, bet man gribējās izmantot savu gatavoto paprikas pastu. Tad nu sāku šķetināt domu kamoliņu un paliku pie domas par sautējumu. Īsāk sakot - plovu. Bet tā kā man tomēr gribējās pievienot saldo krējumu, kuru protams, ka var nelikt, sanāk tāds sautējums. Bet bija baigi garšīgs. Jaunākā atvase savu šķīvi burtiski izrija.