Tītaru aknu pastēte

2022-09-21 Receptes autors Worldrecipes.eu

Tītaru aknu pastēte
Labs vakars!

Nu ko, brīvdienas pagājušas un sāksies jauna darba nedēļa.

Vakar ar ģimeni iekarojām Muzeju naktis. Protams, protams, masas bija daudz un uz beigām jau sāka kaitināt. Taču sākums bija ļoti labs un daudzsološs. Kā pirmo apmeklējām Motormuzeju, kur tautas bija visnotaļ maz un diezgan brīvi varēja apskatīt eksponātus. Pēc tam devāmies uz alus darītavu Aldaris. Šeit lielāks prieks bija vecākiem, lai gan arī bērni nesūdzējās turēdami rokās Aldaris ražotās limonādes. Un vakara noslēgumā bijām ugunsdzēsības un dzelzceļa muzejos. Tad jau bija arī diezgan vēls, tāpēc devāmies mājās.

Šodien laiciņš silts un jauks, maratonu izlaidu, jo bija jāgatavo saimei pusdienas. Un kāda skriešana šādā karstumā? Tik sirdsklauves var dabūt!

Tad nu izstaigājām vietējos rajona tirgus un bodes, iepirkām visu nepieciešamo pusdienām. Pirmais ko šodien gatavoju un kas vismazāk attiecas uz pusdienu kārtu, ir aknu pastēte no tītara aknām. Ja jūs zinātu, cik garda tā man šoreiz sanāca. Mmm... ne-no-ēsties!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 500gr tītaru aknas
    • 2 vidēji lielus burkānus
    • 2 kūpināta speķa šķēles
    • 2 sīpolus
    • 200ml saldā krējuma
    • 2-3ēd.k. ruma
    • 3 ķiploku daivas
    • šķipsna koriandra
    • šķipsna ķimeņu
    • šķipsna muskatrieksta
    • 2-3 smaržīgie pipari
    • šķipsna melno pirparu
    • 2-3 lauru lapas
    • sāls
    • cukurs
    • 30gr. sviesta

    Recipe Directions

  1. 1. Gatavošana tāda pati, kā pārējām pastētēm. Divas šķēles speķa sagriež gabaliņos. Nomizo un gabaliņos sagriež sīpolu. Sakapā ķiploku. Liek cepties uz pannas līdz speķis sāk kļūt caurspīdīgs. Apmēram minūtes 2-3.
  2. 2. Kamēr cepas speķis ar sīpoliem un ķiplokiem, notīra un sarīvē burkānus. Pēc tam pievieno klāt pannas saturam un uz lēnas uguns cepina, ik pa brīdim apmaisot.
  3. Reklāma
  4. 3. Aknas noskalo un sagriež mazākos gabaliņos. Pannā liek apmēram 10gramus sviesta, izkausē un ber klāt aknas. Tās cep kādas minūtes 10 ik pa brīdim apmaisot.
  5. 4. Pēc 10 minūtēm pievienojam 2-3ēdamkarotes ruma un karsējam līdz lielākā daļa šķidruma ir iztvaikojis.
  6. 5. Tad pievieno 200gramus saldo krējumu un visas garšvielas, izņemot malto muskatriekstu. Tātad pieber sāli, piparus, lauru lapas un pa šķipsnai koriandru un ķimenes. Karsē minūtes 10. Šajā brīdī beidz cepināt burkānus ar speķi un sīpoliem.
  7. 6. Pēc 10 minūtēm izķeksē laukā lauru lapas un pievieno otras pannas saturu ar burkāniem. Vēl pakarsē minūtes 5 un tad griež uguni nost. Lej visu pannā un sablendē viendabīgā masā.
  8. 7. Kad tas izdarīts, atliek pēdējie uzlabošanas darbi. Pagaršo un pievieno atlikušo sviestu un šķipsnu malta muskatrieksta. Samaisa viendabīgā masā. Pagaršo vai vēl nevajag pakoriģēt ar sāli-cukuru-pipariem. Kad atrasta ideālā garša, liek trauciņā un lieto pēc nepieciešamības.
  9. 8. Ak... nevaru sagaidīt brokastis! Labu apetīti!
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītaru aknu pastēte
Tītara fileja ar dārzeņiem
(1)
Tītara gaļas bumbiņas tomātu mērcē
(1)
Šmorēti tītara spārni siera mērcē
(1)
Tītara - kūpinātas vistas kotletes bekonā
(1)
Tītara un savvaļas rīsu krēmīgais sautējums
(1)
Tītara stilbiņi vīna marinādē
(1)
Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī
(1)
Tītara aknu kotletes - steiki
(1)