Upeņu zupa ar biezpiena klimpām

2022-08-26 Receptes autors Solo mājai

Upeņu zupa ar biezpiena klimpām

Sastāvdaļas

    zupai:
    • 1 glāze upeņu
    • 700 ml ūdens
    • 4 ēdamkarotes cukura
    • 2 ēdamkarotes kartupeļu ciete
    • 1/2 tējkarote citronskābes
    klimpām: 
    • 400 g biezpiena
    • 2 olas
    • 3 ēdamkarotes milti
    • 2 ēdamkarotes cukura
    • šķipsniņa sāls

    Pagatavošana

  1. 1. Upenes noskalo, saspaida, pārlej ar ūdeni, uzvāra un izkāš.
  2. 2. Šķidrumam pievieno cukuru, citronskābi, aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un uzvāra.
  3. Reklāma
  4. 3. Biezpienu samaļ gaļas mašīnā, pievieno olas, cukuru, sāli, iesijā miltus un sajauc.
  5. 4. No biezpiena masas ar mitrām rokām veido klimpas un liek verdošā sālsūdenī.
  6. 5. Tās gatavas, kad uzpeld ūdens virsū.
Vjetnamiešu zupa PHO
(1)
Visgaršīgākā Tom Yum Goong zupa ar tom yum pastu
(1)
Pikantā Tom Kha zupa ar garnelēm
(2)
Ziedkāposta un puravu biezzupa
(1)
Harira - tradicionālā Marokas zupa
(1)
Tomātu - pupiņu zupa
(1)
Meksikāņu tomātu zupa
(1)