Veselīgās biezpienmaizītes ar avenēm un āboliem

2024-10-24 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Veselīgās biezpienmaizītes ar avenēm un āboliem
Biezpiens ir tradicionāla un ļoti iecienīta sastāvdaļa Latvijas virtuvē, un tas ir lielisks olbaltumvielu un kalcija avots. Tas palīdz stiprināt kaulus un muskuļus, veicina vielmaiņu un ir ļoti svarīgs augošiem bērniem un pieaugušajiem, kuri rūpējas par veselīgu uzturu. Šī recepte, kas apvieno biezpienu ar avenēm un āboliem, ir lieliska gan brokastīs, gan kā desertā.

Biezpiena maizītes ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas, jo tajās ir maz tauku un augsts olbaltumvielu saturs. Papildus banāns un avenes piešķir dabīgu saldumu un vitamīnus. Ja meklē alternatīvas sastāvdaļas, vari biezpiena vietā izmantot grieķu jogurtu, kas sniegs līdzīgas uzturvērtības.

Alternatīvas sastāvdaļas:

  • Biezpienu var aizstāt ar grieķu jogurtu vai rikotu.
  • Avenes var aizstāt ar citām sezonālām ogām, piemēram, mellenēm vai ķiršiem.
  • Banānu var aizstāt ar bumbieri, lai piešķirtu citādu garšas noti.

Receptes padomi:

Lai maizītes būtu vēl kraukšķīgākas, vari pievienot nelielu daudzumu sasmalcinātu riekstu vai mandeles virspusē, pirms tās cep. Izmantojot kokosriekstu eļļu, piešķirsi cepumam viegli eksotisku aromātu.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

Šī recepte ir bagāta ar olbaltumvielām un šķiedrvielām, pateicoties biezpienam, olām un augļiem. Tā ir piemērota tiem, kuri vēlas uzturēt veselīgu dzīvesveidu un uzturu. Trūkumi var būt augsts kaloriju daudzums, ja tiek izmantots pārāk daudz saldinātāja, taču šo var pielāgot, izmantojot mazāk saldinātāju vai izvēloties dabiskus saldinātājus, piemēram, medu vai stēviju.

Kalorijas:

  • Kopējais kaloriju skaits: aptuveni 1200 kcal
  • Vienas porcijas kalorijas: apmēram 150 kcal

Sastāvdaļas

    • Biezpiens: 400 g
    • Olas: 4 gab
    • Manna: 50 g
    • Banāns: 1 gab
    • Cepamais pulveris: 1/2 tējkarotes
    • Ābols: 1 gab
    • Avenes (vai citas ogas): 100 g
    • Saldinātājs pēc garšas
    • Kokosriekstu eļļa: formas apsmērēšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Banānu ar dakšiņu kārtīgi samīci, lai izveidojas viendabīga masa.
  2. 2. Samaisi banānu, biezpienu, mannu, saldinātāju, cepamo pulveri un olu dzeltenumus līdz vienmērīgai konsistencei.
  3. Reklāma
  4. 3. Atsevišķā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās.
  5. 4. Uzmanīgi iecilā saputotos baltumus biezpiena maisījumā, lai masa kļūtu gaisīgāka.
  6. 5. Ābolu nomizo un sagriez plānās šķēlēs.
  7. 6. Cepamo formu apsmērē ar kokosriekstu eļļu un lej tajā sagatavoto biezpiena masu.
  8. 7. Pa virsu kārto ābolu šķēles un avenes.
  9. 8. Cep cepeškrāsnī iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem aptuveni 35–40 minūtes, līdz virspuse kļūst zeltaini brūna.
  10. 9. Kopsavilkums: Šīs veselīgās biezpienmaizītes ir lieliski piemērotas ikdienas našķošanai. Biezpiens, kas ir bagāts ar olbaltumvielām, stiprina kaulus un palīdz muskuļu augšanai, savukārt avenes un banāns sniedz dabīgu saldumu un daudz vitamīnu. Recepte ir vienkārša, un sastāvdaļas var viegli pielāgot, lai tā būtu piemērota dažādām gaumēm un uztura vajadzībām.
  11. 10. Lai labi garšo!
Veselīgās biezpienmaizītes ar avenēm un āboliem
Veselīgās biezpienmaizītes ar avenēm un āboliem
Recepto autorius jauna_tu
Mājas zefīrs šokolādē
(1)
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)
Kakao krēms ar dzērveņu ķīseli
(1)
Biezpiena - ķiršu sieriņi ar šokolādi
(1)