Mandeļu kūka

2022-08-29 Receptes autors Worldrecipes.lv

Mandeļu kūka
Šī ir viena no biežāk ceptajām kūkām mūsmājās. Un ne tāpēc, ka tās pagatavošana ir vienkārša un ātra, bet gan tāpēc, ka rezultāts ir vienreizēji gards - it īpaši kraukšķīgā  mandeļu garoziņa.

Recepte ņemta no “Ievas virtuves” un laika gaitā nedaudz pielāgota – lieku mazāku miltu daudzumu un kūkas cepšanai izmantoju cepamo formu 30 x 25 cm. Tajā kūka, manuprāt, izcepās īsti vajadzīgās proporcijās. 

Sastāvdaļas

    pamatnei:
    • saldais krējums – 200 ml
    • olas - 4
    • cukurs – 200 g
    • vaniļas cukurs – 1 tējkarote
    • milti – 300 g
    • cepamais pulveris – 1 tējkarote
    • šķipsniņa sāls
    virsmai:
    • sviests – 125 g
    • cukurs – 200 g
    • vaniļas cukurs – 1 tējkarote
    • mandeļu skaidiņas – 200 g
    • piens – 6 ēdamkarotes

    Pagatavošana

  1. 1. Traukā lej saldo krējumu, pieber cukuru, vaniļas cukuru un piesit olas.
  2. 2. Ar mikseri visu sajauc. Iesijā miltus un cepamo pulveri, pieber sāli.
  3. Reklāma
  4. 3. Kārtīgi visu vēlreiz sajauc. Cepamo formu iesmērē ar sviestu un ielej mīklu.
  5. 4. Cep 200C ~15 minūtes līdz kūka zeltaini brūna.
  6. 5. Pa to laiku katliņā izkausē sviestu, pieber cukuru un vaniļas cukuru, iejauc mandeļu skaidiņas un pielej pienu.
  7. 6. Masu vienmērīgi izklāj uz kūkas pamatnes un liek atpakaļ krāsnī 180C vēl uz ~15 minūtēm.
Biezpiena kūka ar banāniem
(0)
Bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
(1)
Ātrā ievārījuma kūka
(1)
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)
Šokolādes kūka ar Coca-Cola, eļļu un kefīru
(1)