Ātrie vareņiki

2022-08-25 Receptes autors Worldrecipes.lv

Ātrie vareņiki
Ēd ar krējumu, ogu mērci, ievārījumu vai medu.

Sastāvdaļas

    • biezpiens – 200 g
    • ola – 1
    • cukurs – 2 tējkarotes
    • sāls – šķipsniņa
    • kausēts sviests - ~ ēdamkarote
    • milti

    Pagatavošana

  1. 1. Ja biezpiens graudains, labāk samalt vai izberzt caur sietu, ja mitrs, tas var būt arī nav nepieciešams – galvenais, lai būtu viendabīgs.
  2. 2. Traukā sajauc olu, kausēto sviestu, cukuru, sāli un labi samaisa.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievieno biezpienu, sajauc, iesijā 2-3 ēdamkarotes miltu un vēlreiz sajauc.
  5. 4. Tālāk mīklu turpina mīcīt uz galda, vispirms uz galda virsmas izber kādu ēdamkaroti miltu.
  6. 5. Mīcot jāskatās, vai milti vēl nepieciešami – mīklai jābūt tādai, lai neliptu pie pirkstiem un varētu izveltnēt desiņu, bet ne vairāk.
  7. 6. Savelto desiņu griež slīpi un liek vārošā sālsūdenī. Kad uzpeld, ar putu karoti ņem ārā un liek šķīvjos.
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)
Kuskusa salāti ar dārzeņiem
(1)
Indijas aunazirņu sautējums - karijs ar kokosriekstu pienu
(1)
Baklažāni - baklažānu parmigiana
(1)
Siera rauši
(2)