Baklažāni - baklažānu parmigiana

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.lv

Baklažāni - baklažānu parmigiana
Šos baklažānus parmigiana es iemācījos pagatavot no Džeimija Olivera TV raidījuma. Es vienmēr esmu vēlējusies savā virtuvē pieradināt baklažānus, taču nebija tā, ka man tie īpaši patika. Es varēju tos ēst, bet tas nebija nekāds brīnums. Tomēr šajā ēdienā tie man parādījās visā savā krāšņumā, un tagad man tie ir jāpērk daudz biežāk. Tāpēc es ļoti iesaku arī jums izmēģināt šo recepti. Esmu pārliecināta, ka tā jūs neliks vilties un jūs to vēlēsieties pagatavot vairāk nekā vienu reizi. Pat mans vīrs, kurš nevar dzīvot bez gaļas, to slavē un saka, ka tā ir fantastiska! 🙂

Sastāvdaļas

    • baklažāni: 2
    • pulkstenīši: 1 mazs
    • ķiploki: 1 krustnagliņa
    • Itāliešu konservēti tomāti: 2 kārbas
    • siers: 150 g (es izmantoju Džiugo)
    • mozarella: 1 bumbiņa
    • maizes drupatas: pāris saujas
    • sāls
    • pipari
    • žāvēts oregano
    • svaigas bazilika lapas: 1 sauja
    • olīveļļa

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms sagrieziet baklažānus viena centimetra šķēlītēs un apcepiet tos ļoti karstā pannā, grilā vai uz elektriskā grila, neizmantojot taukus. Atlieciet malā.
  2. 2. Tad pannā ielej eļļu un uzkarsē uz vidējas uguns.
  3. Reklāma
  4. 3. Sasmalciniet sīpolu un pievienojiet to pannai. Pēc garšas pievienojiet ķiploka daiviņu un kaltētu raudeni. Man personīgi patīk pievienot daudz. Gatavojiet, nepārtraukti maisot, līdz sīpoli kļūst mīksti.
  5. 4. Pievienojiet sasmalcinātus konservētus tomātus, pārklājiet un vāriet apmēram 15 minūtes. Garšojiet ar sāli un pipariem. Pievienojiet saplēstās bazilika lapas.
  6. 5. Paņemiet cepamo trauku vai atsevišķus cepamos traukus, uzlejiet uz dibena nedaudz tomātu mērces, uzlieciet apceptos baklažānus, pārlejiet mērci un pārkaisiet ar sieru. Šādi kārtojiet visus baklažānus. Augšējā slānī jābūt mērcei un sieram.
  7. 6. Saplēsiet mocarellu un uzberiet to virsū.
  8. 7. Sajauciet rīvmaizi ar eļļu un pievienojiet svaigus garšaugus un/vai sāli. Apkaisiet parmigiana.
  9. 8. Cep apmēram pusstundu 190 grādos sakarsētā cepeškrāsnī. Izbaudiet!
Ātrie vareņiki
(1)
Veģetārās enčiladas ar pupiņām un kukurūzu
(1)
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Siera rauši
(2)
Indijas aunazirņu sautējums - karijs ar kokosriekstu pienu
(1)