Augļu tarte

2022-10-05 Receptes autors Worldrecipes.eu

Augļu tarte
Laba diena!

Nu ko, sācies ir marts un es vakar pēc ilgiem laikiem sajutu TO!!! TO, kas saucās gributagadkautkopagatavot, tūlīt un tagad! Sen šī sajūta nebija bijusi un es jau to visu biju norakstījusi uz neatgriešanos. Taču šī svētku nedēļa, jo kā zināms, manam cienītajam bija vārda svētki, tad nu bija jātaisa kūka. Un,... un nedaudz aizrāvos. No kūkas pāri bija palikušas zemenes un man bija nedaudz bail, ka tās aizies postā. Vajadzēja steidzami ko izdomāt un doma par tādu augļu tarti ar krēmīgu olu krēmu man nelika mieru. Domāts darīts un tapināju vien augšā. Tas nekas, ka šodien jau atkal kūka jātaisa, jo šī jau rītdienas viesiem nepietiks, manī ir pamodusies iedvesma.

Nu ko, uz priekšu!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    Mīklas pamatnei
    • 6ēdk. ar kaudzi miltu
    • 1//2 citrona sulas un rīvētas miziņas
    • 4ed.k cukura
    • 1tēj.k cepamā pulvera.
    • gandrīz paciņa sviesta(aspmēram 140gr)
    Olu krēmam
    • 5 olu dzeltenumi
    • 5 ēdk. cukura
    • pusotra ēd.k. miltu
    • 40gr. sviesta
    • 150ml piens
    dekoram
    • augļi(banāni, zemenes, kivi)
    • 2ēd.k. želatīna
    • 1/2 citrona sulas
    • 1/2glāze baltvīna

    Recipe Directions

  1. 1. Mīklas pamatni gatavo tāpat kā smilšu mīklu. Sakumā bļodā liek gandrīz veselu paciņu sviesta. Es atstāju apmēram pirksta platuma gabaliņu krēmam. Sviestam pievieno cukuru, sarīvētu citrona miziņu un sulu no vienas citrona puses, 1 tējkaroti cepamā pulvera. tad pievieno miltus un visu samīca viendabīgā mīklā.
  2. 2. Mīklu liek cepamajā veidnē un izklāj cik vien plānu var, sānu malas paceļot augstāk. Lai mīkla neceltos, to sadursta ar dakšiņu. Cep apmēram 180grādos 20 - 25 minūtes līdz mīkla zeltaini brūna.
  3. Reklāma
  4. 3. Gatavo olu krēmu. Liek karsēties 150ml piena. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Pievieno 5 ēdamkarotes cukura un ar putojamo slotiņu kārtīgi samaisa, līdz masa gaiši dzeltena. Tad pievieno pusotru ēdamkaroti miltu un vaniļas esenci. Taču esenci var aizvietot ar vaniļas cukuru. Kārtīgi samaisa un tad nepārtraukti maisot, lēnām lej klāt uzkarsēto pienu.
  5. 4. Iegūto masu lej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns karsējot, nepārtraukti maisa līdz masa sabiezē. Tad nedaudz to padzesē un pievieno atlikušo sviestu. Kārtīgi samaisa un ļauj atdzist. Krēms gatavs.
  6. 5. Tagad tik atliek visu smuki sakārtot. Krēmu liek uz mīklas pamatnes. Sagriež augļus un kārto uz krēmu. Es sākumā liku banānus, tad kivi un visbeidzot liku zemenes. Ja tarti ir domāts pasniegt drīz vien pēc pagatavošanas, tad želejas kārtu var neveidot. Bet ja doma ir pasniegt vēlāk - piemēram nākošajā dienā, tad lai zemenes saglabātu savu krāšņo skatu, vajag uzliet želejas virskārtu
  7. 6. Želeju gatavoju no nedaudz baltvīna, citrona sulas un želatīna. Želatīnu - 2ēd.k. uzbriedināju apmēram pus glāzē ūdens. Tad uzbriedināto želatīnu iemaisīju baltvīna un citrona sulas maisījumā. To tad uzmanīgi lēju virsū augļu virskārtai. Jāskatās lai nenotek garam, jo tad mīklas pamatne izmirks. Ļauj saželēt un viss! Var pasniegt galdā!
  8. 7. Tas arī viss! Lai labi garšo.
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Augļu tarte
Vienkārša kefīra kūka
(1)
Mandeļu kūka ar skābo krējumu
(1)
Safrāna - šokolādes kūka
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)
Rabarberkūka
(1)
Zitinjas Ziemassvētku šokolādes kūka
(1)
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)