Lai vienmēr lielisks klasisks ķirbju pīrāgs ar iebiezinātu pienu, maltu ingveru un rīvētu muskatriekstu. Es to vienmēr cepu, kad vien iespējams. Ģimene to mīl.
Sastāvdaļas
Mīklas pagatavošanai:
piens: 175 grami
piens: 110 grami
cukurs: 25 grami
sāls: 5 grami
ūdens: ~30 mililitri
Pildījumam:
cepts ķirbis: 400 grami
saldināts iebiezināts piens: 350 grami
piena: 2
piena olas: 2
cinkoņa: 1 tējkarote
malta ingvera pulveris: 0,5 tējkarotes
biezināts muskatrieksts: 0,5 tējkarotes
sāls: šķipsniņa
Pagatavošana
1. Vispirms mīklai miltos nelielos gabaliņos sagrieziet sviestu, pievienojiet cukuru un sāli un berzējiet ar rokām, līdz sviests vienmērīgi sadalās starp miltiem.
2. Pievienojiet ūdeni, lai mīkla saliptu un būtu viegli mīcāma.
Reklāma
3. Izrullējiet mīklu pārtikai piemērotā ķīlē un atdzesējiet ledusskapī apmēram 20 minūtes.
4. Lai pagatavotu pildījumu, apceptās gliemenes ar dakšiņu saberziet līdz viendabīgai masai.
5. Sakult olas, līdz dzeltenums un baltums ir labi sajaukti, tad ielej kondensēto pienu, ķirbi un garšvielas.
6. Izrullē mīklu un ievieto to cepamajā paplātē (es vēl apakšā ieliku cepamo papīru) un ielej mīklu.
7. Cep 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 45-55 minūtes, līdz mīklas vidus vairs nav šķidrs.
8. Atdzesējiet izcepto kūku.
9. Ja vēlaties, varat dekorēt ar putukrējumu.
10. Nogrieziet šķēlīti un baudiet to ar savu iecienītāko kafijas tasi!