Vienkāršs klasisks ķirbju pīrāgs ar iebiezinātu pienu

2023-05-04 Receptes autors Worldrecipes.lv

Vienkāršs klasisks ķirbju pīrāgs ar iebiezinātu pienu
Lai vienmēr lielisks klasisks ķirbju pīrāgs ar iebiezinātu pienu, maltu ingveru un rīvētu muskatriekstu. Es to vienmēr cepu, kad vien iespējams. Ģimene to mīl.

Sastāvdaļas

    Mīklas pagatavošanai:
    • piens: 175 grami
    • piens: 110 grami
    • cukurs: 25 grami
    • sāls: 5 grami
    • ūdens: ~30 mililitri
    Pildījumam:
    • cepts ķirbis: 400 grami
    • saldināts iebiezināts piens: 350 grami
    • piena: 2
    • piena olas: 2
    • cinkoņa: 1 tējkarote
    • malta ingvera pulveris: 0,5 tējkarotes
    • biezināts muskatrieksts: 0,5 tējkarotes
    • sāls: šķipsniņa

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms mīklai miltos nelielos gabaliņos sagrieziet sviestu, pievienojiet cukuru un sāli un berzējiet ar rokām, līdz sviests vienmērīgi sadalās starp miltiem.
  2. 2. Pievienojiet ūdeni, lai mīkla saliptu un būtu viegli mīcāma.
  3. Reklāma
  4. 3. Izrullējiet mīklu pārtikai piemērotā ķīlē un atdzesējiet ledusskapī apmēram 20 minūtes.
  5. 4. Lai pagatavotu pildījumu, apceptās gliemenes ar dakšiņu saberziet līdz viendabīgai masai.
  6. saberzts grauzdēts ķirbis
  7. 5. Sakult olas, līdz dzeltenums un baltums ir labi sajaukti, tad ielej kondensēto pienu, ķirbi un garšvielas.
  8. 6. Izrullē mīklu un ievieto to cepamajā paplātē (es vēl apakšā ieliku cepamo papīru) un ielej mīklu.
  9. ķirbju pīrāga mīklas pagatavošana trauciņā
  10. 7. Cep 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 45-55 minūtes, līdz mīklas vidus vairs nav šķidrs.
  11. cepts ķirbju pīrāgs
  12. 8. Atdzesējiet izcepto kūku.
  13. 9. Ja vēlaties, varat dekorēt ar putukrējumu.
  14. ķirbju pīrāgs, dekorēts ar skābo krējumu
  15. 10. Nogrieziet šķēlīti un baudiet to ar savu iecienītāko kafijas tasi!
  16. ķirbju pīrāga šķēle
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)
Medus kūka ar saldo krējumu un skābo krējumu
(1)
Safrāna - šokolādes kūka
(1)