Bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka

2024-06-23 Receptes autors Zaigas stūrītis

Bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
Bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka ir ne tikai lielisks deserts, bet arī veselīga izvēle. Kokosriekstu piens ir bagāts ar veselīgiem taukiem un minerālvielām, kas ir svarīgi mūsu ķermeņa veselībai. Zemenes, savukārt, ir pilnas ar antioksidantiem un vitamīniem, kas stiprina imūnsistēmu un uzlabo ādas veselību. Šī kūka ir ideāli piemērota tiem, kas vēlas izvairīties no glutēna, piena produktiem un olām, bet tajā pašā laikā baudīt garšīgu un barojošu desertu. Kūka ir arī salīdzinoši mazkaloriska – kopējais kaloriju daudzums ir aptuveni 2400 kalorijas, un viena porcija (apmēram 200 grami) satur aptuveni 300 kalorijas.

Papildus padomi:

- Margarīnu var aizstāt ar kokosriekstu eļļu, lai iegūtu vēl veselīgāku rezultātu.
- Tumšās šokolādes vietā var izmantot kakao sviestu.
- Ābolu biezeni var aizstāt ar banānu biezeni, lai piešķirtu kūkai citādu garšu.

Sastāvdaļas

    Pamatnei:
    • Margarīns vai eļļa: 100 g
    • Tumšā šokolāde: 100 g
    • Kakao: 50 g
    • Brūnais cukurs: 70 g
    • Maltas linsēklas (olu aizvietošanai): 2 ĒK
    • Cepamais pulveris: 1 TK
    • Vaniļas cukurs: 1 TK
    • Bezglutēna milti: 150 g
    Pildījumam:
    • Kokosriekstu piens: 800 ml
    • Ābolu biezenis: 500 g
    • Magoņu sēklas: 150 g
    • Sezama sēklas: 100 g
    • Brūnais cukurs: 50 g
    • Agaragars vai želatīns: 25 g
    Virskārtai:
    • Zemenes vai citas ogas: 700 g
    • Cukurs: 50 g
    • Agaragars vai želatīns: 25 g

    Pagatavošana

  1. 1. Pildījuma sagatavošana: Pirmais solis ir pildījuma pagatavošana.
  2. 2. Bļodā ielej kokosriekstu pienu un samaisa viendabīgā masā, izmantojot rokas blenderi, ja nepieciešams. Pievieno brūno cukuru, magoņu un sezama sēklas un rūpīgi samaisa.
  3. Reklāma
  4. 3. Olu aizvietotāja pagatavošana: Maltajām linsēklām pievieno ūdeni (uz 2 ĒK linsēklu 6-8 ĒK ūdens) un atstāj uzbriest. Kad linsēklas piebriedušas, tās veidos līmīgu masu.
  5. 4. Margarīna un šokolādes sagatavošana: Izkausē margarīnu, pievieno tam tumšo šokolādi un maisa, līdz šokolāde izkususi. Pievieno kakao, brūno cukuru, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un rūpīgi samaisa.
  6. 5. Pamatnes pagatavošana: Iegūtajai masai pievieno uzbriedušās linsēklas un bezglutēna miltus, līdz izveidojas viegli veidojama mīkla.
  7. 6. Mīklu ieklāj kūkas formā, sadursta ar dakšiņu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā 20 minūtes. Izcepto pamatni atdzesē 10-20 minūtes.
  8. 7. Želatīna sagatavošana: Kamēr pamatne dziest, želatīnu vai agaragaru ieber bļodā, pievieno ūdeni un atstāj uzbriest.
  9. 8. Pildījuma pabeigšana: Kokosriekstu piena masai pievieno ābolu biezeni un rūpīgi samaisa.
  10. 9. Izkausē uzbriedušo želatīnu un pievieno to pildījuma masai, rūpīgi samaisot.
  11. 10. Pildījuma liešana: Iegūto pildījumu ielej formā virs gatavās pamatnes un ievieto ledusskapī, lai tas sacietētu.
  12. 11. Virskārtas sagatavošana: Kamēr pildījums sacietē, sagatavo virskārtu.
  13. 12. Bļodā ieber zemenes, pievieno cukuru un sablendē viendabīgā masā. Uzbriedina želatīnu vai agaragaru, izkausē un pievieno zemeņu masai.
  14. 13. Virskārtas pievienošana: Kad kūkas pildījums ir sacietējis, virsū uzlej zemeņu masu. Kūku ievieto ledusskapī un ļauj tai sacietēt aptuveni dienu, lai tā savelkas.
  15. 14. Šī kūka ir lielisks piemērs tam, kā var apvienot veselīgas sastāvdaļas un radīt garšīgu desertu, kas ir piemērots dažādām diētām un uztura ierobežojumiem. Bon appétit!
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)
Rabarberu pīrāgs ar biezpienu
(1)
Svaigā zemeņu siera kūka
(1)
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)
Safrāna - šokolādes kūka
(1)
Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes
(1)