Svaigā citrona siera kūka ar selgas cepumiem

2024-06-16 Receptes autors Worldrecipes.lv

Svaigā citrona siera kūka ar selgas cepumiem
Svaigā citrona siera kūka ar selgas cepumiem ir viegli pagatavojama un ļoti atsvaidzinoša deserts, kas noteikti priecēs jūsu ģimeni un draugus. Šī kūka apvieno kraukšķīgus cepumus ar maigu un krēmīgu siera pildījumu, kā arī piešķir tai patīkamu citrona garšu. Citroni ir ne tikai lielisks aromāts un garša, bet arī ļoti veselīgi. Tie ir bagāti ar C vitamīnu, kas stiprina imūnsistēmu, uzlabo ādas stāvokli un palīdz cīnīties pret dažādiem vīrusiem un infekcijām. Turklāt citroni palīdz uzlabot gremošanu un veicina svara zudumu, kas padara šo desertu ne tikai garšīgu, bet arī noderīgu.

Ja vēlaties dažādot sastāvdaļas, Selgas cepumus var aizstāt ar jebkuriem citiem cepumiem pēc jūsu izvēles, piemēram, graham crackers vai digestive biscuits. Tāpat, saldā krējuma vietā var izmantot jogurtu vai mascarpone, lai iegūtu dažādas tekstūras un garšas.

Sastāvdaļas

    Pamatnei:
    • Selgas cepumi: 270 g (1,5 iepakojums)
    • Sviests: 100-150 g
    Siera masai:
    • Svaigais siers istabas temperatūrā: 500 g
    • Citroni: 2 (miziņa un sula)
    • Saldais krējums: 200 ml
    • Pūdercukurs: 200 g
    • Sāls: 1 šķipsna
    • Vanilas cukurs: 1 tējk.
    • Želatīns: 20 g
    • Putukrējuma stindzinātājs: 20 g

    Pagatavošana

  1. 1. Cepumi: Selgas cepumi tiek smalki sadrupināti un sajaukti ar izkausētu sviestu. Cepumus var sadrupināt izmantojot mīklas rulli.
  2. 2. Forma: Kūkas formā ieklāj cepamo papīru. Sagatavoto cepumu masu liek formā, piespiežot pie pamatnes, un izlīdzina. Ievieto ledusskapī.
  3. Reklāma
  4. 3. Citroni: Ņem 2 citronus un ar rupjo rīvi norīvē miziņu, ar nazi sakapā nedaudz mazākos gabaliņos. Smalko rīvi neizmanto, jo tā mizu pārvērš putrā un šādu masu nevar izmantot dekorēšanai.
  5. 4. Siera masa: Lielā bļodā izspiež citronu sulu un pievieno sieru, kas ir istabas temperatūrā. Pievieno lielāko daļu pūdercukura (1 ēd. k. atstāj vēlākam). Visu sajauc ar mikseri.
  6. 5. Miziņas: Svaigā siera masā iejauc lielāko daļu citrona miziņu. Daļu atstāj dekorēšanai.
  7. 6. Želatīns: Bļodiņā ieber želatīnu un aplej ar aukstu ūdeni, ļauj tam uzbriest.
  8. 7. Putukrējums: Citā bļodā lej saldo krējumu, pievieno vaniļas cukuru, šķipsnu sāls, atlikušo pūdercukuru un putukrējuma stindzinātāju. Visu sakuļ stingrās putās.
  9. 8. Želatīns: Siltā ūdens peldē liek kausēties uzbriedinātu želatīnu.
  10. 9. Salikšana: Sakulto saldo krējumu iejauc sagatavotajā svaigā siera masā.
  11. 10. Želatīns: Kad viss sajaukts, lēnām pievieno želatīnu, to uzmanīgi iemaisot - nekuļot.
  12. 11. Forma: Sagatavoto masu lej uz cepumu pamatnes, ar karoti izlīdzina pa visu kūkas formu. Dekorē ar svaigajām citrona miziņām. Uz nakti liek ledusskapī.
  13. 12. Lai labi garšo! Svaigā citrona siera kūka ar selgas cepumiem ir ideāls deserts, lai izbaudītu saulainu dienu kopā ar saviem mīļajiem.
Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes
(1)
Vienkārša kefīra kūka
(1)
Fiksā ābolkūka
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)
Biezpiena kūka ar banāniem
(2)
Zitinjas Napoleona kūka
(1)
Šokolādes - ķiršu torte
(1)