Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles

2024-06-08 Receptes autors Worldrecipes.lv

Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Atbrauca Milēdija, vēlāk pieteicās Inga, tātad pusdienas jāgatavo lielajā katlā. Sēdēju un domāju, kā lai visu baru pabaro, jo bez pieciem pieaugušajiem ir arī sešas atvases. Kopā 11 mutes, kas jāpabaro. Izdomāju, ka sen nav gaļa ēsta. Tātad, virziens skaidrs, bet kā pagatavot? Jāgatavo maksimāli vienkārši, lai netraucē klačoties un baudīt šampanieti.

Padomāju un izdomāju, ka jāgatavo cepeškrāsnī. Cept veselu? Nēē... labāk šķēlēs. Un pētot internetā iespējamās receptes, uzdūros visnotaļ interesantai receptei. Pārrakstīju un pagatavoju. Galarezultātā no gaļas nebija ne smakas. Atvases noēda pa tīro, arī Milēdija, kurai cūkgaļa neesot cieņā. Vot tā...!

Cūkgaļa ir lielisks proteīna avots, kas ir būtisks muskuļu atjaunošanai un stiprināšanai. Proteīns ir nepieciešams arī imūnsistēmas stiprināšanai un organisma vielmaiņas regulēšanai. Šajā receptē izmantotā cūkgaļa, īpaši kakla karbonāde, ir sulīga un pilna ar garšu. Lai gan cūkgaļa ir galvenā sastāvdaļa, to var aizstāt ar vistas fileju vai liellopa šķēlēm, lai dažādotu ēdienkarti.

Sastāvdaļas

    • Cūkgaļa (man bija nepilni 2kg. kakla karbonādes)
    • 1.5 ēd.k. etiķa 9%
    • 1 ēd.k. medus
    • 1 ēd.k. sinepes
    • 1 ēd.k. sojas mērces
    • 1 ēd.k. majonēzes
    • 1/2 tēj.k. pipari
    • 1-2 tēj.k. sāls
    • 1 paliels sīpols
    • 3-4 ķiploku daivas

    Pagatavošana

  1. 1. Gaļas sagatavošana: Gaļu sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs.
  2. 2. Marinādes gatavošana: Bļodiņā sajauc medu, sojas mērci, etiķi, majonēzi un sinepes. Visu kārtīgi samaisa, pievieno sāli un piparus. Šo maisījumu lej pāri gaļas šķēlēm.
  3. Reklāma
  4. 3. Marinēšana: Gaļu rūpīgi apmaisa un ļauj tai marinēties apmēram 2 stundas.
  5. 4. Sīpolu un ķiploku sagatavošana: Pēc marinēšanas laika sīpolu un ķiplokus smalki sagriež.
  6. 5. Cepšanas sagatavošana: Cepešpannā ieklāj cepšanai paredzēto maisu un kārto gaļas šķēles, sīpolus un ķiplokus kārtām. Kad viss ir salikts, maisa galus stingri nosaitē.
  7. 6. Cepšana: Cepeškrāsnī uzkarsē līdz 220 grādiem un cep gaļu apmēram 1 stundu.
  8. 7. Pasniegšana: Pēc cepšanas gaļa ir gatava pasniegšanai. Sulīga un garda cūkgaļas šķēle ir gatava baudīšanai. Labu apetīti!
  9. 8. Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles ir ne tikai garšīgs un viegli pagatavojams ēdiens, bet arī ļoti uzturvielām bagāts. Cūkgaļa nodrošina nepieciešamo proteīnu devu, kas ir būtisks muskuļu augšanai un atjaunošanai, kā arī stiprina imūnsistēmu. Lai dažādotu šo recepti, var izmantot arī vistas filejas vai liellopa gaļas šķēles. Neaizmirstiet, ka ēdiena garša būs atkarīga no marinādes un gatavošanas procesa, tādēļ izmantojiet svaigus un kvalitatīvus produktus.


Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
(1)
Cūkgaļa terijaki mērcē (marinādē)
(1)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Cepts cūkas stilbiņš cepeškrāsnī
(1)
Cūkgaļas kiš-miš bez rozīnēm
(1)