Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus

2024-06-10 Receptes autors Worldrecipes.lv

Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
Cūkgaļas gulašs ir tradicionāls un ļoti iecienīts ēdiens Latvijā, kas lieliski iederas gan ikdienas maltītē, gan svētku galdā. Šī ēdiena galvenā sastāvdaļa – cūkgaļa – ir bagāta ar olbaltumvielām, kas ir būtiskas muskuļu veidošanai un organisma atjaunošanās procesiem. Cūkgaļa satur arī B grupas vitamīnus un minerālvielas, piemēram, cinku un selēnu, kas veicina imūnsistēmas stiprināšanu. Šampinjoni, kas tiek izmantoti šajā receptē, ir labs antioksidantu avots un palīdz aizsargāt ķermeņa šūnas no brīvo radikāļu bojājumiem. Izmantojot gaišo alu, tiek piešķirta īpaša garšas nianse, kas padara šo gulašu īpaši aromātisku un garšīgu.

Alternatīvas sastāvdaļas:
- Gaļas vietā var izmantot vistas vai liellopa gaļu.
- Šampinjonu vietā var izmantot citus sēnes veidus, piemēram, portobello vai austeres sēnes.
- Skābā krējuma vietā var izmantot grieķu jogurtu vai krēmsieru.
- Gaišā alus vietā var izmantot tumšo alu vai pat sarkanvīnu, lai iegūtu citu garšas niansi.

Sastāvdaļas

    • 200 g cūkgaļas mīkstuma (ciskas daļa)
    • 40 g šampinjonu
    • 50 g skābā krējuma
    • 20 g svaigu vai marinētu šalotes sīpolu
    • 100 g gaišā alus
    • ēdamkarote sakaltušas rupjmaizes
    • rozmarīns
    • svaiga vai kaltēta raudene
    • sāls
    • baltie pipari
    • eļļa cepšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Gaļu sagriež 2 × 2 cm lielos kubiņos.
  2. 2. Pannā karstā eļļā apbrūnina gaļu, pievienojot sāli un piparus.
  3. Reklāma
  4. 3. Šampinjonus sagriež paprāvos gabaliņos un pievieno gaļai pannā, apcepot kopā.
  5. 4. Pievieno sīpolus un viegli apcep.
  6. 5. Pievieno garšaugus.
  7. 6. Pievieno skābo krējumu un turpina sautēt.
  8. 7. Sarīvē rupjmaizi un pievieno to gaļas sautējumam.
  9. 8. Pielej alu un turpina sautēt, līdz gaļa ir mīksta.
  10. 9. Pasniedz ar kartupeļiem vai rīsiem un salātiem.
  11. 10. Noslēgums: Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišo alu ir ne tikai gardums, bet arī veselīga un uzturvielām bagāta maltīte, kas stiprina organismu un priecē garšas kārpiņas. Gatavojot šo ēdienu, jūs baudīsiet gan tradicionālo latviešu garšu, gan iegūsiet veselīgus un sabalansētus uzturvielu avotus. Izmēģiniet dažādas variācijas un padariet šo recepti par savu ģimenes iecienītāko!
Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija
(1)
Cūkgaļas un dārzeņu sarkanais karijs
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)
Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci
(1)