Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem

2024-06-18 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Šis brīnums tapa otrā dienā, pēc grubotto ēšanas.

Grūbas ir ļoti vērtīgs produkts, kas bagāts ar šķiedrvielām un olbaltumvielām, tāpēc tās ir lieliski piemērotas veselīgai un sabalansētai uzturam. Grūbas satur arī svarīgus vitamīnus un minerālvielas, piemēram, magniju, fosforu un dzelzi, kas ir būtiski organisma funkciju nodrošināšanai. Saulē kaltēti tomāti ne tikai piešķir ēdienam izcilu garšu, bet arī nodrošina ar antioksidantiem, kas cīnās pret brīvajiem radikāļiem un palīdz uzturēt labu ādas stāvokli. Olas ir lielisks olbaltumvielu avots, kas palīdz muskuļu atjaunošanā un imūnsistēmas stiprināšanā.

Šī recepte ir ideāla ne tikai vakariņām, bet arī pusdienām. Tā ir viegli pagatavojama un tai nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas. Alternatīvi, saulē kaltētus tomātus var aizstāt ar svaigiem tomātiem vai grilētu papriku, un čili mērci var aizstāt ar tomātu pastu vai pesto.

Kaloriju daudzums:

- Kopējais kaloriju skaits: aptuveni 450 kcal
- Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 150 kcal (ja dalāt trīs porcijās)

Sastāvdaļas

    • Gatavas grūbas: 200g
    • Olas: 2 gab
    • Sīpols: 1 gab
    • Saulē kaltēti tomāti: 5-6 pusītes
    • Kausēts siers: 1 ēdamkarote
    • Čili mērce: 1/2 ēdamkarote
    • Sāls: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sīpolu smalki sakapājiet, tāpat arī saulē kaltētos tomātus. Apcepiet tos eļļā no tomātiem uz vidējas uguns, līdz tie kļūst mīksti. Tad pievienojiet grūbas un turpiniet cept uz mazas uguns.
  2. 2. Bļodā samaisiet kausēto sieru ar čili mērci, pievienojiet olas un rūpīgi samaisiet. Lejiet šo maisījumu pāri grūbām un, nepārtraukti maisot, cepiet aptuveni 5 minūtes, līdz olas ir pilnībā pagatavotas.
  3. Reklāma
  4. 3. Pasniedziet šo gardo un sātīgo maltīti uzreiz. Tā pārsteigs jūs ar savu garšu un vienkāršību. Lai labi garšo!
  5. 4. Improvizētās maltītes bieži vien izrādās visgaršīgākās, kā tas bija arī šoreiz. Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem ir lielisks piemērs tam, kā no vienkāršām sastāvdaļām var radīt ko izcilu un veselīgu​.
Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)
Ātrie vareņiki
(1)
Baklažāni - baklažānu parmigiana
(1)
Siera rauši
(2)
Kuskusa salāti ar dārzeņiem
(1)
Veģetārās enčiladas ar pupiņām un kukurūzu
(1)