Tumšās šokolādes trifeles

2022-08-20 Receptes autors Worldrecipes.eu

Tumšās šokolādes trifeles
Kas to būtu domājis, ka šīs konfektes ar smalko nosaukumu un veikala augsto cenu ir tik viegli pagatavojamas. Tākā tuvojas Ziemassvētki tad jāsāk laikus domāt, ko un kā pārsteigt un iepriecināt savus mīļos, tuvos, cilvēkus. Vislabāk sirdi silda kāds garšīgs našķis, kas paša rokām pagatavots. Tā nu buroties caur i-neta dzīlēm uzdūros visai kārdinošam nosaukumam. Trifeles. Mmmm, tas man likās kaut kas baisi sarežģīts, bet kad aplūkoju recepti biju patiesi pārsteigta, cik tas ir vienkārši. Un kā tas nereti gadās, izlasot recepti gribas to uzreiz pagatavot. Un lūk rezultāts!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 120ml saldā krējuma
    • 350gr tumšās šokolādes,sastāvā kakao jābūt 70%
    • 2-3tēj.k. ruma
    • 2-3tēj.k. kakao pulvera

    Recipe Directions

  1. 1. Tātad. ņemam nelielu katliņu, mērtraukā ielejam 120ml saldā krējuma un lejam katlā iekšā. Pievienojam 2-3tējkarotes ruma.
  2. 2. Par tā garšu nav jāuztraucas. Galarezultātā tā nav tik intensīva, kā varētu gaidīt. Tumšo šokolādi, jāpērk 4tāfelītes (100gr. katra), tad nu sadrupinam 3 un 1/2 tāfelītes šokolādes. Sadrupināšanai izmantoju asu nazi. Kad tas izdarīts, saldo krējumu ar rumu, liekam uz uguns sildīties.
  3. Reklāma
  4. 3. Tiklīdz jūtam, ka saldais krējums sāks vārīties, ņemam nost no uguns un beram iekšā šokolādi. Karsēt nevajag ilgi, apmēram pēc 1min. jau var ņemt nost.
  5. 4. Samaisam visu viendabīgā masā un atstājam istabas temperatūrā uz kādām 2-3stundām. Es gan nebiju tik pacietīga un ieliku masu ledusskapī uz kādu 1h varbūt nedaudz vairāk.
  6. 5. Masai ir jāsacietē, lai var ņemt rokās un veidot trifeles. Lēnām sagatavojam "pulveri" kurā trifeli apvīļāsim.
  7. 6. Es sarīvēju atlikušos 50gr. šokolādes un pievienoju 2-3tējkarotes kakao pulvera.
  8. 7. Pēc tam, ņemam sacietējušo masu un veidojam trifeles. Ar tējkaroti ņemam masu, cik daudz vēlamies un plausktās saveļam bumbiņā. Pēc tam ieliekam "pulverītī" kārtīgi apvīļājam un liekam uz šķīvja.
  9. 8. Un voila... rezultātā no šī daudzuma sanāca 35trifeles! Ziemassvētki... saturaties!!!!
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Biskvīts
(1)
Rabarberu krēms
(1)
Biezpiena plātsmaize ar āboliem
(1)
Mājas zefīrs šokolādē
(1)
Kokosriekstu piena vārītais krēms
(1)
Mājas biezpiena sieriņi ar šokolādi
(1)
Biezpiena - ķiršu sieriņi ar šokolādi
(1)
Šokolādīgais saldējums - Šoko karalis
(1)
Biskvīta rulete ar jogurta krēma pildijumu
(1)