Šokolādes trifeles ir viens no tiem desertiem, kas apvieno smalku izskatu un neizsakāmi bagātīgu garšu, liekot tās izskatīties kā greznas konfektes. Tumšā šokolāde, kas ir galvenā šīs receptes sastāvdaļa, ne tikai bagātina trifeļu garšu, bet arī sniedz dažādas veselības priekšrocības. Tumšajā šokolādē esošie antioksidanti, piemēram, flavonoīdi, palīdz cīņā ar brīvajiem radikāļiem, uzlabojot sirds veselību un pazeminot asinsspiedienu. Arī rūgtākas garšas dēļ šī šokolāde satur mazāk cukura nekā piena šokolāde, tāpēc tā ir lieliska izvēle tiem, kuri cenšas samazināt cukura patēriņu.
Šīs trifeles ir lielisks veids, kā pārsteigt savus tuviniekus, piemēram, Ziemassvētku laikā, kad tiek gaidīti gardi un īpaši pašmāju deserti. Tā kā šokolādes trifeles ir viegli pagatavojamas, tās kļūst par ideālu dāvanu vai papildinājumu svētku galdam.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties izmainīt trifeļu garšu vai samazināt alkohola lietošanu, rumu varat aizstāt ar vaniļas ekstraktu vai apelsīnu liķieri. Savukārt tiem, kuri izvēlas mazāk intensīvu šokolādes garšu, var izmantot piena šokolādi, lai gan tā nebūs tik veselīga kā tumšā šokolāde. Ja vēlaties izbaudīt dažādas garšas, trifeles var apkaisīt ar smalcinātiem riekstiem vai kokosa skaidiņām.
Receptes padomi
- Šokolādes masai ir jāsacietē pietiekami, lai to varētu viegli saveidot bumbiņās, bet tā nedrīkst būt pārāk cieta.
- Lai iegūtu vienmērīgāku trifeļu formu, masai jābūt tieši pareizajā konsistencē – nedaudz elastīgai.
- Trifeles var uzglabāt ledusskapī slēgtā traukā, tādējādi pagarinot to svaigumu.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Lai gan tumšā šokolāde satur daudz antioksidantu un uzlabo sirds veselību, tā jālieto mērenībā, jo tajā ir augsts kaloriju un tauku saturs. Trifeles ir piemērotas kā īpašs našķis, taču ikdienas uzturā tās jāiekļauj uzmanīgi, it īpaši, ja tiek ievērots diētas režīms.
Reklāma
Kalorijas
- Kopā: aptuveni 2800 kcal
- Porcija (1 trifele): aptuveni 80 kcal