Tumšās šokolādes trifeles

2024-09-29 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Tumšās šokolādes trifeles
Šokolādes trifeles ir viens no tiem desertiem, kas apvieno smalku izskatu un neizsakāmi bagātīgu garšu, liekot tās izskatīties kā greznas konfektes. Tumšā šokolāde, kas ir galvenā šīs receptes sastāvdaļa, ne tikai bagātina trifeļu garšu, bet arī sniedz dažādas veselības priekšrocības. Tumšajā šokolādē esošie antioksidanti, piemēram, flavonoīdi, palīdz cīņā ar brīvajiem radikāļiem, uzlabojot sirds veselību un pazeminot asinsspiedienu. Arī rūgtākas garšas dēļ šī šokolāde satur mazāk cukura nekā piena šokolāde, tāpēc tā ir lieliska izvēle tiem, kuri cenšas samazināt cukura patēriņu.

Šīs trifeles ir lielisks veids, kā pārsteigt savus tuviniekus, piemēram, Ziemassvētku laikā, kad tiek gaidīti gardi un īpaši pašmāju deserti. Tā kā šokolādes trifeles ir viegli pagatavojamas, tās kļūst par ideālu dāvanu vai papildinājumu svētku galdam.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties izmainīt trifeļu garšu vai samazināt alkohola lietošanu, rumu varat aizstāt ar vaniļas ekstraktu vai apelsīnu liķieri. Savukārt tiem, kuri izvēlas mazāk intensīvu šokolādes garšu, var izmantot piena šokolādi, lai gan tā nebūs tik veselīga kā tumšā šokolāde. Ja vēlaties izbaudīt dažādas garšas, trifeles var apkaisīt ar smalcinātiem riekstiem vai kokosa skaidiņām.

Receptes padomi

  • Šokolādes masai ir jāsacietē pietiekami, lai to varētu viegli saveidot bumbiņās, bet tā nedrīkst būt pārāk cieta.
  • Lai iegūtu vienmērīgāku trifeļu formu, masai jābūt tieši pareizajā konsistencē – nedaudz elastīgai.
  • Trifeles var uzglabāt ledusskapī slēgtā traukā, tādējādi pagarinot to svaigumu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Lai gan tumšā šokolāde satur daudz antioksidantu un uzlabo sirds veselību, tā jālieto mērenībā, jo tajā ir augsts kaloriju un tauku saturs. Trifeles ir piemērotas kā īpašs našķis, taču ikdienas uzturā tās jāiekļauj uzmanīgi, it īpaši, ja tiek ievērots diētas režīms.
Reklāma

Kalorijas

  • Kopā: aptuveni 2800 kcal
  • Porcija (1 trifele): aptuveni 80 kcal 

Sastāvdaļas

    ~35 trifeles:
    • Saldais krējums: 120 ml
    • Tumšā šokolāde (kakao saturs 70%): 350 g
    • Rums: 2-3 tējkarotes
    • Kakao pulveris: 2-3 tējkarotes

    Pagatavošana

  1. 1. Nelielā katliņā ielej saldo krējumu un pievieno rumu. Šo maisījumu uzsilda uz lēnas uguns.
  2. 2. Tumšo šokolādi sadrupina un noliek malā, kamēr saldais krējums sāk vārīties. Kad krējums uzvārās, noņem no uguns un pievieno sadrupināto šokolādi.
  3. Reklāma
  4. 3. Lēnām maisot, izkausē šokolādi līdz viendabīgai masai. Atstāj masu atdzist istabas temperatūrā apmēram 2-3 stundas vai, ja vēlaties ātrāk, lieciet to ledusskapī uz 1 stundu.
  5. 4. Kad masa ir pietiekami sacietējusi, lai to varētu veidot, sarīvē atlikušos 50 g šokolādes un sajauc ar kakao pulveri.
  6. 5. No atdzisušās masas veido mazas bumbiņas, izmantojot tējkaroti, un tās apvīļā sagatavotajā šokolādes un kakao maisījumā.
  7. 6. Trifeles kārto uz šķīvja un tur ledusskapī līdz pasniegšanai.
  8. 7. Kopsavilkums: Tumšās šokolādes trifeles ir elegants un veselīgs desertu našķis, kuru var viegli pagatavot mājās, izmantojot tikai dažas sastāvdaļas. Tumšā šokolāde ir bagāta ar antioksidantiem, sniedzot labumu sirds veselībai, taču šis saldais kārums jālieto mērenībā kaloriju dēļ. Izvēloties šokolādi ar augstu kakao saturu, varat izbaudīt intensīvu garšu un vienlaikus gūt labumu no šokolādes uzturvērtības.
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Tumšās šokolādes trifeles
Piparkūku mīkla ar medu - labākā recepte
(1)
Rabarberu krēms
(1)
Svaigu zemeņu panna cotta
(1)
Kakao krēms ar dzērveņu ķīseli
(1)