Grieķu jogurts ir veselīgs un barojošs produkts, kas tiek izmantots gan saldajos, gan sāļajos ēdienos. Tas ir bagāts ar olbaltumvielām, kalciju un probiotiķiem, kas uzlabo gremošanas sistēmas veselību un stiprina imūnsistēmu. Jogurtā ir arī mazāk laktozes nekā citos jogurtos, padarot to vieglāk sagremojamu. Grieķu jogurts ne tikai palīdz uzturēt kaulu veselību, bet arī veicina muskuļu atjaunošanos pēc fiziskām aktivitātēm.
Šis deserts ar šokolādes mērci un svaigām ogām ir lieliska izvēle vasaras dienām, nodrošinot nepieciešamos vitamīnus un antioksidantus no augļiem.
Alternatīvas sastāvdaļas:
Ja jums nav pieejams grieķu jogurts, to var aizstāt ar skyr jogurtu, kas ir mazkaloriju alternatīva ar augstu olbaltumvielu saturu. Vegāniem iespējams izmantot krēmveida sojas jogurtu, kas tekstūras ziņā ir līdzīgs.
Saldinātāja vietā var izmantot dabīgu medu vai kļavu sīrupu, un dateles var aizvietot ar žāvētiem vīģēm.
Receptes padomi:
Lai deserts būtu izcili garšīgs, svarīgi ir kārtīgi sablendēt šokolādes mērces sastāvdaļas, lai tās kļūtu par viendabīgu masu. Jogurtu pirms pasniegšanas ieteicams atdzesēt, lai iegūtu atsvaidzinošu rezultātu.
Veselības ieguvumi un trūkumi:
Grieķu jogurts ir lielisks kalcija avots, kas palīdz stiprināt kaulus un zobus. Tā probiotiskās baktērijas veicina gremošanas procesu un uzlabo zarnu veselību. Tomēr, ja jums ir augsta laktozes nepanesamība, ieteicams uzmanīgi vērtēt šo produktu, jo tas joprojām satur nedaudz laktozes.
Kalorijas:
- Kopējās kalorijas: aptuveni 300 kcal
- Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 300 kcal