Cūgkalas ribiņas alus marinādē

2024-06-24 Receptes autors Solo mājai

Cūgkalas ribiņas alus marinādē
Alus ir ne tikai populārs dzēriens, bet arī lieliska sastāvdaļa, kas piešķir ēdieniem unikālu garšu un smaržu. Gatavojoties svētkiem, piemēram, Jāņiem, cūgkalas ribiņas alus marinādē ir izcils ēdiens, kas apvieno tradicionālās garšas ar modernām kulinārijas tendencēm. Šajā receptē tiek izmantots portera alus, kas ir biezs un tumīgs, piešķirot gaļai patīkamu un bagātīgu garšu ar šokolādes notīm.

Alternatīvas sastāvdaļas:

- Tomātu mērce: To var aizstāt ar mājās gatavotu tomātu pastu vai kečupu.
- Bārbekjū mērce: Var izmantot arī citas saldskābās mērces, piemēram, medus un sinepju mērci.
- Portera alus: Ja porters nav pieejams, to var aizstāt ar tumšo eilu vai pat sarkanvīnu, kas piešķirs gaļai līdzīgu dziļumu un bagātīgu garšu.

Uzturvērtība:

- Kopējais kaloriju daudzums: 2500 kcal
- Vienas porcijas kaloriju daudzums: 625 kcal

Alus un tā loma uzturā:

Alus, it īpaši tādi veidi kā porters, satur dažādas barības vielas, kas var būt labvēlīgas veselībai. Portera alus, piemēram, satur antioksidantus un B grupas vitamīnus. Alus arī uzlabo apetīti un gremošanu, kas ir īpaši noderīgi, ja to lieto kopā ar ēdienu.

Sastāvdaļas

    • Cūkgaļas ribiņas: 1 kg
    • Tomātu mērce: 50 g
    • Bārbekjū mērce: 50 g
    • Portera alus: 100 g
    • Eļļa: 30 g
    • Ķiploki: 10 g
    • Sāls, cukurs, pipari pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Traukā sajauc tomātu mērci, bārbekjū mērci, alu, eļļu, smalki sagrieztus ķiplokus, sāli, cukuru un piparus pēc garšas. Labi samaisa, līdz sastāvdaļas ir vienmērīgi sajauktas.
  2. 2. Marinādē ievieto cūkgaļas ribiņas un tās rūpīgi apmaisa, lai gaļa būtu pilnībā pārklāta ar marinādi.
  3. Reklāma
  4. 3. Ribiņas liek ledusskapī un atstāj marinēties uz nakti, lai tās labi piesūktos ar garšām.
  5. 4. Nākamajā dienā ribiņas var pagatavot dažādos veidos:
  6. 5. Grilēšana:
    Laiks:
    Apmēram 30-40 minūtes
  7. 6. Temperatūra: Vidēja līdz augsta karstuma (aptuveni 180-200°C)
  8. 7. Process: Uzkarsējiet grilu un lieciet ribiņas tieši uz restēm. Cepiet tās, periodiski pagriežot un apmēram ik pēc 10 minūtēm apslacot ar atlikušo marinādi, lai nodrošinātu, ka ribiņas ir sulīgas un labi karamelizētas.
  9. 8. Cepšana cepeškrāsnī:
    Laiks:
    Apmēram 1 stunda 30 minūtes
  10. 9. Temperatūra: 160°C (zemā temperatūra, lai gaļa lēni ceptos un būtu mīksta)
  11. 10. Process: Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 160°C. Lieciet ribiņas uz cepampannas un pārklājiet ar foliju, lai tās saglabātu mitrumu. Cepiet apmēram 1 stundu. Noņemiet foliju un palieliniet temperatūru līdz 200°C, tad cepiet vēl 15-20 minūtes, lai ribiņas būtu kraukšķīgas no ārpuses.
  12. 11. Lēna cepšana (Slow Cooking):
    Laiks:
    Apmēram 6-8 stundas
  13. 12. Temperatūra: Zema temperatūra
  14. 13. Process: Izmantojiet lēno plīti, iestatiet to uz zemu temperatūru. Lieciet ribiņas plītī un pievienojiet marinādi. Lēni cepiet apmēram 6-8 stundas, līdz gaļa ir ļoti mīksta un viegli atdalās no kaula.
Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
(1)
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Cūkgaļas un dārzeņu sarkanais karijs
(1)
Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija
(1)