Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci

2024-06-14 Receptes autors Kikas virtuve

Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci
Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci ir ne tikai garšīgs un izsmalcināts ēdiens, bet arī veselīgs. Cūkgaļa ir bagāta ar olbaltumvielām, kas ir būtiskas muskuļu augšanai un atjaunošanai, kā arī nodrošina ilgstošu sāta sajūtu. Šī recepte piedāvā līdzsvarotu maltīti ar daudzveidīgām sastāvdaļām, kuras var viegli aizstāt, ja nepieciešams.

Alternatīvas sastāvdaļas
Ja kāda no sastāvdaļām nav pieejama, ir iespējams veikt aizvietojumus. Piemēram, kečupu var aizstāt ar tomātu pastu vai svaigiem tomātiem, balzamiko etiķi var aizstāt ar ābolu sidra etiķi vai sarkanvīna etiķi, un timiānu var aizstāt ar rozmarīnu vai oregano.

Padoms: šis ēdiens ļoti labi sader ar krāsnī ceptiem saldajiem kartupeļiem.

Sastāvdaļas

    • 1 tējkarote maltas fenheļa sēklas
    • 1 tējkarote zemes ķimenes
    • 1 tējkarote kūpināta paprika
    • 1 apelsīna miziņa un sula
    • 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
    • Svaigs timiāns
    • 150 ml kečupa
    • 6 ēdamkarotes balzamiko etiķa
    • 1 cūkgaļas fileja
    • Laima šķēles un koriandrs pasniegšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms tiek sajauktas kopā visas mērces sastāvdaļas (izņemot laimu un koriandru).
  2. 2. Cūkgaļas fileja tiek rūpīgi apsmērēta ar sagatavoto marinādi un atstāta marinēties vismaz uz dažām stundām.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam fileja tiek cepta iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā aptuveni 20-30 minūtes (atkarībā no gaļas biezuma).
  5. 4. Gatavā fileja tiek pasniegta ar laima šķēlītēm un koriandru, kā arī svaigu dārzeņu salātiem vai saldo kartupeļu nūjiņām.
  6. 5. Kāpēc cūkgaļa ir svarīga? Cūkgaļa ir lielisks dzelzs avots, kas ir būtisks hemoglobīna veidošanai un skābekļa transportēšanai organismā. Tajā ir arī daudz B grupas vitamīnu, īpaši B12 vitamīns, kas ir svarīgs nervu sistēmas darbībai un enerģijas vielmaiņai.
  7. 6. Izmēģiniet šo recepti un ieprieciniet savus mīļotos ar gardu un veselīgu maltīti!
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
(1)