Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā

2024-06-19 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Sveiki gardēži! Šodien vēlos dalīties ar īpašu recepti - "Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā". Šis ēdiens ir lieliska izvēle gan ikdienas vakariņām, gan īpašām svētku reizēm. Cūkgaļas ribiņas ir bagātas ar olbaltumvielām, kas ir būtiskas muskuļu atjaunošanai un imūnsistēmas stiprināšanai. Medus ne tikai piešķir patīkamu saldenumu, bet arī piedāvā antioksidantus, kas cīnās pret brīvajiem radikāļiem organismā. Sinepes, savukārt, nodrošina pikantu garšu un satur minerālvielas, piemēram, kalciju, magniju un kāliju, kas ir svarīgas sirds un kaulu veselībai.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties eksperimentēt ar garšām, varat izmantot dažādas sastāvdaļu alternatīvas. Piemēram, sinepes var aizstāt ar dijonas sinepēm, kas piešķirs maigāku garšu, bet medu var aizstāt ar kļavu sīrupu vai agaves nektāru, lai iegūtu citādāku salduma niansi. Vorčesteres mērci var aizvietot ar sojas mērci, lai piešķirtu ēdienam austrumniecisku pieskaņu.

Sastāvdaļas

    • Cūkgaļas ribiņas: 1.5 kg
    • Ķiploki: 2 daiviņas
    • Ingvers: īkšķa lieluma gabaliņš
    • Sinepes: 3 tējkarotes
    • Medus: 3 ēdamkarotes
    • Vorčesteres mērce: pēc garšas
    • Rozmarīns: pēc garšas
    • Timiāns: pēc garšas
    • Melnie pipari: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Marinēšana: Sākumā sagriež ribas gabalos un iemarinē.
  2. 2. Marinādei pievieno sagrieztu ingveru, sasmalcinātus ķiplokus, rozmarīnu, timiānu, melnos piparus, sāli un vorčesteres mērci.
  3. Reklāma
  4. 3. Marinē zem sloga vismaz 3 stundas vai ilgāk.
  5. 4. Cepšana: Kad gaļa ir iemarinējusies, izklāj foliju cepešpannā, kārto gaļu un pārklāj ar foliju.
  6. 5. Cep 220°C temperatūrā apmēram stundu.
  7. 6. Glazēšana: Pēc stundas izņem gaļu no krāsns, noņem foliju un pārsmērē ar medus un sinepju maisījumu.
  8. 7. Medu un sinepes sajauc proporcijā 1:1 (3 ēdamkarotes medus ar 3 tējkarotēm sinepju). Cep vēlreiz 200°C temperatūrā, līdz gaļa kļūst zeltaini brūna.
  9. 8. Pasniegšana: Izņem no krāsns, ļauj nedaudz atdzist un pasniedz. Lai labi garšo!
  10. 9. Uzturvērtība: Kopējās kalorijas šajā receptē ir apmēram 3500 kcal, kas nodrošina apmēram 580 kcal uz porciju (6 porcijām). Šīs kalorijas galvenokārt nāk no olbaltumvielām un taukiem, kas ir būtiski enerģijai un ķermeņa funkcijām.
  11. 10. Ar šo recepti jūs varēsiet pārsteigt savus viesus un ģimeni ar gardu un veselīgu maltīti. Lai labi garšo!
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā
Cūkgaļas un dārzeņu sarkanais karijs
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
(1)
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci
(1)