Cūkgaļas karbonāde pētersīļu un ķiploku marinādē.

2024-10-11 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Cūkgaļas karbonāde pētersīļu un ķiploku marinādē.
Cūkgaļas karbonāde pētersīļu un ķiploku marinādē ir sulīgs un aromātisks ēdiens, kas apvieno sātīgu cūkgaļu ar svaigiem garšaugiem. Cūkgaļa ir nozīmīgs olbaltumvielu avots, kas palīdz veicināt muskuļu augšanu un atjaunošanos. Pētersīļi un ķiploki ne tikai piešķir izteiksmīgu garšu, bet arī bagātina ēdienu ar vitamīniem un antioksidantiem. Cūkgaļa ir laba dzelzs un cinka avots, kuri ir būtiski veselīgas imūnsistēmas uzturēšanai. Šis ēdiens var būt lieliska izvēle aktīviem cilvēkiem, jo nodrošina ilgstošu enerģijas pieplūdumu.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties vieglāku variantu, cūkgaļu var aizstāt ar vistas fileju vai tītara šķiņķi, kas ir liesāki gaļas produkti. Olīveļļu var aizstāt ar avokado eļļu, kas arī ir bagāta ar veselīgiem taukiem. Papildus pētersīļiem var pievienot rozmarīnu vai timiānu, lai piešķirtu ēdienam jaunu garšas niansi.

Receptes padomi

Lai marināde maksimāli iesūktos gaļā, ieteicams karbonādi izklapēt līdz vienmērīgam biezumam. Ja ir laiks, atstājiet gaļu marinādē uz nakti — tas padarīs gaļu vēl aromātiskāku un mīkstāku. Cepšanas laikā pārliecinieties, ka panna ir karsta, lai izveidotos kraukšķīga garoziņa un saglabātos gaļas sulīgums.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Cūkgaļa satur daudz olbaltumvielu un minerālvielu, kas ir svarīgi muskuļu un kaulu veselībai. Tomēr tā ir arī produkts ar augstu tauku saturu, tādēļ to ieteicams baudīt mērenībā. Pētersīļi palīdz attīrīt organismu un uzlabo gremošanu, savukārt ķiploki ir pazīstami ar savām antibakteriālajām īpašībām.

Kalorijas

  • Kopā: 850 kcal (aptuveni) 
  • Porcija: 213 kcal (aptuveni) 

Sastāvdaļas

    • Cūkgaļas karbonāde: 500 grami
    • Pētersīļi: 1 liela bunte
    • Ķiploks: 4 daivas
    • Dilles: 1 bunte
    • Olīveļļa: 30 ml
    • Sāls: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Cūkgaļu sagriež šķēlēs un viegli izklapē, lai izlīdzinātu tās biezumu.
  2. 2. Ķiplokus, pētersīļus un dilles sasmalcina kopā ar sāli un olīveļļu, izmantojot piestu vai dārzeņu smalcinātāju, lai iegūtu vienmērīgu marinādi.
  3. Reklāma
  4. 3. Ar marinādi pārklāj katru karbonādes šķēli un atstāj to nostāvēties vismaz pusstundu, bet vislabāk – uz nakti.
  5. 4. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un cep karbonādes katru pusi apmēram 2 minūtes, līdz gaļa ir zeltaini brūna un gatava.
  6. 5. Pasniedz ar grauzdētu ciabatu un svaigiem dārzeņiem, lai ēdiena garša būtu pilnīgāka.
  7. 6. Kopsavilkums: Cūkgaļas karbonāde pētersīļu un ķiploku marinādē ir gards un sātīgs ēdiens, kas sniedz baudījumu ar svaigu garšaugu aromātu un sulīgas gaļas tekstūru. Šī ēdiena pagatavošana ir ātra un vienkārša, bet garša – bagāta un izsmalcināta. Tas ir lielisks olbaltumvielu avots un sniedz svarīgas uzturvielas ķermenim, tomēr to vajadzētu baudīt ar mērenību, ja vēlaties saglabāt veselīgu un sabalansētu uzturu.
Cūkgaļas karbonāde pētersīļu un ķiploku marinādē.
Cūkgaļas karbonāde pētersīļu un ķiploku marinādē.
Cūkgaļas karbonāde pētersīļu un ķiploku marinādē.
Cūkgaļas un dārzeņu sarkanais karijs
(1)
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)
Cūkgaļas gulašs ar šampinjoniem un gaišais alus
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar pikantu ķīniešu mērci
(1)