Cūkgaļas karbonāde pētersīļu un ķiploku marinādē ir sulīgs un aromātisks ēdiens, kas apvieno sātīgu cūkgaļu ar svaigiem garšaugiem. Cūkgaļa ir nozīmīgs olbaltumvielu avots, kas palīdz veicināt muskuļu augšanu un atjaunošanos. Pētersīļi un ķiploki ne tikai piešķir izteiksmīgu garšu, bet arī bagātina ēdienu ar vitamīniem un antioksidantiem. Cūkgaļa ir laba dzelzs un cinka avots, kuri ir būtiski veselīgas imūnsistēmas uzturēšanai. Šis ēdiens var būt lieliska izvēle aktīviem cilvēkiem, jo nodrošina ilgstošu enerģijas pieplūdumu.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties vieglāku variantu, cūkgaļu var aizstāt ar vistas fileju vai tītara šķiņķi, kas ir liesāki gaļas produkti. Olīveļļu var aizstāt ar avokado eļļu, kas arī ir bagāta ar veselīgiem taukiem. Papildus pētersīļiem var pievienot rozmarīnu vai timiānu, lai piešķirtu ēdienam jaunu garšas niansi.
Receptes padomi
Lai marināde maksimāli iesūktos gaļā, ieteicams karbonādi izklapēt līdz vienmērīgam biezumam. Ja ir laiks, atstājiet gaļu marinādē uz nakti — tas padarīs gaļu vēl aromātiskāku un mīkstāku. Cepšanas laikā pārliecinieties, ka panna ir karsta, lai izveidotos kraukšķīga garoziņa un saglabātos gaļas sulīgums.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Cūkgaļa satur daudz olbaltumvielu un minerālvielu, kas ir svarīgi muskuļu un kaulu veselībai. Tomēr tā ir arī produkts ar augstu tauku saturu, tādēļ to ieteicams baudīt mērenībā. Pētersīļi palīdz attīrīt organismu un uzlabo gremošanu, savukārt ķiploki ir pazīstami ar savām antibakteriālajām īpašībām.
Kalorijas
- Kopā: 850 kcal (aptuveni)
- Porcija: 213 kcal (aptuveni)