Kā un cik ilgi gatavot plaušas?

2024-06-09 Receptes autors Worldrecipes.lv

Kā un cik ilgi gatavot plaušas?
Cūku plaušas.

Šis stāsts sākās, kad es biju darbā un pastāstīju, ka meita man lūdza, lai es viņai pagatavoju gaļu kā sendienās, kad viņas vecmāmiņa pati audzēja cūkas. Sākumā man nebija ne jausmas, par kādu gaļu viņa runā. Tad viņa piebilda, ka "gaļa peld", kad tā tiek vārīta. Es sapratu, ka viņa runā par plaušām. Un, kad es viņai par to pastāstīju darbā, nākamajā dienā es kā dāvanu saņēmu mājās gatavotas cūkas plaušas. Tas ir labi, es nodomāju. Tāpēc šoreiz es jums pastāstīšu, kā pagatavot cūkas plaušas un cik ilgā laikā tās ir gatavas ēšanai.

Plaušas ir ļoti interesants un nedaudz neparasts ēdiens, kas ir bagāts ar olbaltumvielām un minerālvielām, piemēram, dzelzi un B12 vitamīnu, kas ir būtiski sarkanās asins šūnu ražošanai un skābekļa transportēšanai organismā. Tādējādi cūku plaušas ir lielisks papildinājums ikdienas uzturam. Lai gan tas var šķist neparasti, plaušas ir patiešām vērtīgs produkts, ko var dažādi pagatavot, izmantojot dažādas receptes un kulinārās metodes.

Sastāvdaļas

    • Cūku plaušas
    • Ūdens
    • Sāls
    • Laurulapas
    • Piparu graudiņi
    • Burkāni
    • Sīpoli
    • Selerijas (pēc izvēles)

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavošana: Ja gatavojat saldētas plaušas, atkausējiet tās istabas temperatūrā. Pēc tam labi noskalojiet un pārlejiet ar aukstu ūdeni. Ūdens jāmaina vairākas reizes, līdz tas kļūst dzidrs un vairs nav asiņains. Ideāli ir mērcēt vismaz pāris stundas, šajā laikā vairākas reizes mainot ūdeni.
  2. svaigas cūku plaušas
  3. 2. Vārīšana: Plaušām izvēlieties augstu katlu, lai tās nebūtu jāpiepilda līdz augšai, jo vārot, plaušas peldēs virs ūdens. Ievietojiet plaušas katlā, pievienojiet daudz sāls, lauru lapas, piparu graudiņus, burkānu, sīpolu un seleriju, ja ir. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, noņemiet putas un netīrumus, samaziniet siltumu un vāriet apmēram 2 stundas.
  4. Reklāma
  5. 3. Pēc vārīšanas: Izvairieties lietot dakšiņu vai asu priekšmetu, lai neizraisītu asiņaina šķidruma ieplūšanu plaušās. Plaušas var ēst uzreiz kopā ar iecienītāko piedevu vai arī izmantot kā sastāvdaļu citos ēdienos.
  6. 4. Uzglabāšana: Pagatavotas plaušas var sasaldēt partijās un nepieciešamības gadījumā izņemt no saldētavas.
  7. 5. Papildu padomi un variācijas
    Alternatīvas sastāvdaļas:
    Ja vēlaties piešķirt ēdienam dažādību, varat pievienot dažādas garšvielas, piemēram, kariju vai timiānu, un citus dārzeņus, piemēram, kartupeļus vai papriku.
  8. 6. Cepšana un sautēšana: Papildus vārīšanai plaušas var arī cept cepeškrāsnī vai izmantot sautēšanai, pievienojot tomātu mērci vai citu iecienītu mērci.
  9. 7. Multivarka: Plaušas var pagatavot arī lēnajā plītī (multivarkā), kas padara tās īpaši mīkstas un garšīgas. Iestatiet lēno plīti uz sautēšanas režīmu un pagatavojiet plaušas apmēram 60 minūtes.
  10. 8. Ievērojot šos padomus, jūs varēsiet pagatavot cūku plaušas, kas būs ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas un barojošas.
  11. 9. Izmantojot šīs vadlīnijas, jūs varēsiet pagatavot izcilas plaušas un izbaudīt šo unikālo un veselīgo ēdienu.
Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem
(1)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Krāsnī ceptas BBQ cūkgaļas ribiņas - folija
(1)
Cepta cūkas fileja uz pannas
(2)
Gaļas bumbiņas ar rīsiem saldā krējuma mērcē
(1)