Kārtainās mīklas gredzeni ar rozmarīnu un olīvām

2024-10-11 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Kārtainās mīklas gredzeni ar rozmarīnu un olīvām
Šie kārtainās mīklas gredzeni ar rozmarīnu un olīvām ir ne tikai viegla un ātri pagatavojama uzkoda, bet arī lieliska izvēle pie alus vai vīna glāzes. Rozmarīns un olīvas piešķir bagātīgu aromātu un unikālu garšu. Olīvas ir galvenā sastāvdaļa, un tās satur veselīgos taukus, kas ir noderīgi sirdij un asinsvadiem. Turklāt olīvas ir labs antioksidantu avots, kas palīdz organismam cīnīties ar brīvajiem radikāļiem.

Alternatīvas sastāvdaļas:

Ja vēlaties izmantot citas sastāvdaļas, zaļo olīvu vietā var izmantot melnās olīvas, kas piešķirs gredzeniem intensīvāku garšu. Rozmarīna vietā var pievienot timiānu vai oregano. Kārtainā mīkla var būt bez glutēna, ja nepieciešams, un cietā siera vietā var izvēlēties vegānisku sieru.

Receptes padomi:

Lai iegūtu vēl kraukšķīgāku rezultātu, gredzenus var viegli apkaisīt ar papildu rozmarīnu pirms cepšanas. Pārkaisa ar jūras sāli, lai pastiprinātu garšu un piešķirtu kraukšķīgumu.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

Šī recepte satur diezgan daudz tauku no kārtainās mīklas un siera, tāpēc to ieteicams baudīt mērenībā. Tomēr, pateicoties olīvām un rozmarīnam, šie gredzeni satur arī vitamīnus un antioksidantus, kas stiprina imunitāti un uzlabo gremošanu.

Kalorijas:

  • Kopā: 400 kalorijas
  • Vienā porcijā: aptuveni 200 kalorijas (atkarībā no porcijas lieluma) 

Sastāvdaļas

    • Kārtainā mīkla: 1 iepakojums uz cepampapīra
    • Sviests: 30 gr
    • Zaļās olīvas: 50 gr
    • Rīvēts cietais siers: 50 gr
    • Rozmarīna zariņi: 2
    • Jūras sāls: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Apsmērē kārtainās mīklas plāksni ar istabas temperatūras sviestu, lai piešķirtu tai bagātīgu garšu un kraukšķīgumu.
  2. 2. Smalki sakapā rozmarīnu un olīvas, pēc tam uzkaisa mīklas plāksnei, lai izveidotu garšas pamatu. Pārkaisa arī ar rīvēto cieto sieru.
  3. Reklāma
  4. 3. Gareniski pārgriež mīklu uz pusēm, katru pusi sagriežot 4 cm platās strēmelēs. Tādējādi tiek izveidoti pamati gredzeniem.
  5. 4. Savirpina mīklas strēmeles un izveido no tām gredzenus, kas piešķirs gredzeniem neparastu un pievilcīgu formu.
  6. 5. Uzber papildu jūras sāli un sieru virsū gredzeniem pirms cepšanas.
  7. 6. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, 18-20 minūtes, līdz gredzeni kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
  8. 7. Kopsavilkums: Šī recepte ir ātra un viegla alternatīva tradicionālajām uzkodām. Rozmarīns un olīvas piešķir bagātīgu garšu, un gredzeni lieliski derēs gan ikdienas vakariņām, gan svinīgākām reizēm. Mēģiniet dažādas sastāvdaļu variācijas, lai iegūtu savu unikālo kārtainās mīklas gredzenu versiju!
Kārtainās mīklas gredzeni ar rozmarīnu un olīvām
Kārtainās mīklas gredzeni ar rozmarīnu un olīvām
Kārtainās mīklas gredzeni ar rozmarīnu un olīvām
Kārtainās mīklas gredzeni ar rozmarīnu un olīvām
Mutabal - baklažānu uzkoda
(1)
Siera kēkss ar saulē kaltētiem tomātiem
(1)
Brusketa ar lasi un avokado
(1)