Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar sieru un maurlokiem

2024-06-11 Receptes autors Kikas virtuve

Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar sieru un maurlokiem
Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar sieru un maurlokiem ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs ēdiens, kas ir lieliski piemērots pusdienām vai vakariņām. Saldie kartupeļi ir bagāti ar vitamīniem A un C, šķiedrvielām un antioksidantiem, kas ir svarīgi imūnsistēmas stiprināšanai un ādas veselībai. Siers piešķir ēdienam bagātīgu garšu un nodrošina nepieciešamos proteīnus un kalciju, savukārt maurloki pievieno svaigu un vieglu garšu.

Sastāvdaļas

    • 5 saldie kartupeļi
    • 2 ēd.k. rapšu eļļa
    • 0,5 tējk. "Santa Maria" pipari Tellicherry
    • 1 tējk. "Santa Maria" akmens sāls
    • 100 g rīvēts siers
    • 50 ml maurloki

    Pagatavošana

  1. 1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem.
  2. 2. Sagrieziet saldos kartupeļus kociņos un novietojiet tos uz cepšanas paplātes.
  3. Reklāma
  4. 3. Pārlejiet kartupeļus ar rapšu eļļu, apkaisiet ar sāli un pipariem, un labi samaisiet.
  5. 4. Cepiet kartupeļus cepeškrāsnī apmēram 30-35 minūtes vai līdz tie kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.
  6. 5. Izņemiet kartupeļus no cepeškrāsns un ļaujiet tiem īsu brīdi atdzist.
  7. 6. Pārkaisiet ar smalki sarīvētu sieru un maurlokiem. Izbaudiet!
  8. 7. Uztura Priekšrocības: Saldie kartupeļi ir lielisks komplekso ogļhidrātu un šķiedrvielu avots, kas nodrošina ilgstošu sāta sajūtu un enerģijas līmeni. Tie satur beta karotīnu, kas organismā pārvēršas par A vitamīnu, būtisku acu veselībai un imūnsistēmas atbalstam. Sieri, īpaši Latvijā ražotie, ir lielisks kalcija avots, kas stiprina kaulus un zobus​
  9. 8. Alternatīvas: Ja vēlaties eksperimentēt ar šo recepti, varat aizstāt dažas sastāvdaļas. Rapšu eļļas vietā var izmantot olīveļļu, kas piešķirs ēdienam Vidusjūras garšu. Maurloku vietā var izmantot svaigu timiānu vai baziliku, lai piešķirtu ēdienam jaunu garšas niansi. Arī dažādas siera šķirnes, piemēram, Čedars vai Feta, var pievienot unikālu garšas profilu​
  10. 9. Papildu Padomi: Cepšanas laikā pārliecinieties, ka kartupeļi ir vienmērīgi izvietoti uz cepšanas paplātes, lai tie vienmērīgi izceptos.
  11. 10. Lai iegūtu kraukšķīgāku rezultātu, kartupeļus vienu reizi apgroziet cepšanas laikā.
  12. 11. Šo ēdienu var pasniegt kā piedevu pie grilētas gaļas vai vistas, vai arī baudīt kā vieglu veģetāru maltīti kopā ar zaļajiem salātiem.
  13. 12. Ar šiem padomiem un variācijām jūs varat viegli pielāgot recepti savām garšas vēlmēm un izbaudīt veselīgu un garšīgu maltīti kopā ar ģimeni un draugiem!
Kreptīgie atmiņu salāti no Vācijas ar kartupeļiem
(1)
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
(1)
Kartupeļu sviestmaizes
(1)
Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī
(1)