Krāsnī cepti jaunie kartupeļi

2023-02-02 Receptes autors Worldrecipes.lv

Krāsnī cepti jaunie kartupeļi
Jaunie kartupeļi ir pieejami veikalos, un tie ir dārgi. Lai arī tie var likties "plastmasīgi", tos tomēr daudzi vēlas iegādāties, jo tajos cietes daudzums ir mazāks un kaloriju daudzums ir mazāks nekā rudenī radušos kartupeļos. Papildus tam, tos varēs ēst ar mizu, jo tā satur daudz veselīgu vielu. Šodien mēs cept ķirbju kartupeļus cepeškrāsnī, pievienojot divu veidu taukvielas, jūras sāli un rozmarīnu - tā būs lieliska kombinācija. Protams, arī parastos kartupeļus varēs pagatavot pēc šīs receptes. Kā piedevu pie kartupeļiem, esmu izvēlējies pasniegt cūkgaļas desiņas - tā būs lielisks "otrādāks siltais ēdiens", kas izcili papildinās jaunos kartupeļus. Arī liellopu gaļas desiņas ir laba alternatīva, jo tās satur mazāk kaloriju.

Sastāvdaļas

    • 500 g. jaunie kartupeļi
    • 25 g. saldkrējuma sviests
    • 25 g. olīveļļas
    • 2 rozmarīna zariņus

    Pagatavošana

  1. 1. Nomazgājiet kartupeļus rūpīgi un sagrieziet tos uz pusēm. Novāriet tos, līdz tie ir gandrīz gatavi, un pagaidiet, kamēr tie vārās. Pavārīt kartupeļus 7 minūtes, līdz tie ir "al dante". Šādā veidā jūs varēsiet sagatavot pusgatavus kartupeļus, kuri būs gatavi tālākai apstrādei.
  2. 2. Izlejiet ūdeni no kartupeļiem un ielieciet tos cepšanas formā. Samaisiet 25 g izkausētu saldkrējuma sviestu ar 25 g olīveļļas un uzklājiet to uz kartupeļiem. Pārkaisa ar sāli un pipariem, kā arī uzlieciet pāris rozmarīna zariņus. Cepiet kartupeļus 200 grādu cepeškrāsnī 30 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Ja jūs gatavojat ar desiņām, varat vārīt tās kopā ar kartupeļiem un pēc tam uzlikt uz tiem un cepīt, līdz veidojas brūna garoziņa.
  5. 4. Ceptos kartupeļus labāk pasniegt kopā ar svaigiem salātiem, piemēram, gatavotiem no lociņiem un tomātiem, un ar dzērieniem, piemēram, sarkanvīnu vai gaišo alu. Prieks baudīt!
Krāsnī cepti jaunie kartupeļi
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
(1)
Kartupeļu sviestmaizes
(1)