Jaunie kartupeļi ir ne tikai gardi, bet arī ļoti vērtīgi. To uzturvērtība ir augsta, jo tie ir bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem C un B6, kā arī satur kāliju, kas ir būtisks sirds un muskuļu darbībai. Kaukāzu garšvielu maisījums piešķir šiem kartupeļiem spēcīgu un aromātisku raksturu, bet skābā krējuma mērce nodrošina maigu, svaigu garšu, padarot šo ēdienu gan sātīgu, gan atsvaidzinošu.
Kartupeļu lietošana uzturā ir svarīga, jo tie sniedz enerģiju un palīdz saglabāt stabilu cukura līmeni asinīs, īpaši svarīgi aktīviem cilvēkiem. Papildus tam, jaunie kartupeļi satur maz kaloriju, padarot tos par lielisku izvēli cilvēkiem, kas vēlas sabalansēt savu uzturu.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties izvairīties no skābā krējuma, varat to aizstāt ar dabīgu jogurtu, kas piešķirs vieglāku garšu. Tāpat, ja Kaukāzu garšvielu maisījums nav pieejams, to var aizstāt ar ķiploku, papriku un koriandru.
Receptes padomi
Cepot kartupeļus, varat pievienot arī rozmarīna vai timiāna zariņus, lai pastiprinātu aromātu. Garšvielu daudzumu var pielāgot pēc garšas, bet rūpējieties, lai katrs kartupeļa gabaliņš būtu vienmērīgi noklāts ar garšvielu maisījumu.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Veselības ieguvumi ir bagātīga šķiedrvielu un vitamīnu deva no kartupeļiem, bet mērcei pievienotais skābais krējums var palielināt kaloriju daudzumu, tāpēc varat izvēlēties vieglākas alternatīvas, piemēram, grieķu jogurtu. Svarīgi ir izmantot mērenu daudzumu olīveļļas, lai izvairītos no pārmērīga tauku daudzuma.
Kalorijas
- Kopējais kaloriju daudzums šajā ēdienā ir aptuveni 900 kcal.
- Viena porcija satur ap 225 kcal.