Quiche - franču kūka ar brokoļiem un lasi

2023-05-11 Receptes autors Worldrecipes.lv

Quiche - franču kūka ar brokoļiem un lasi
Kišs (quiche) ir franču konditorejas izstrādājums, kas ir garšīgs gan karsts, gan auksts. To var pasniegt kā pamatēdienu, uzkodu vai kā ēdienu līdzņemšanai laukos. Tāpat kā ar sastāvdaļām, varat improvizēt, izmantojot ledusskapī esošo. Man vislabāk tas garšo ar manu iecienīto lasi un ļoti iecienītajiem brokoļiem. 

Tika izmantota 22 cm apaļa forma.

Sastāvdaļas

    Kūkas pamatnei:
    • olu dzeltenumi: 2
    • Sviests: 110 grami
    • milti: 180 grami
    • sāls: šķipsniņa
    • ļoti auksts ūdens: 1 ēd.k.
    Pildījumam:
    • Brokoļi: 0,5
    • 150 mililitri biezā krējuma
    • 50 grami siera: 50 grami krējuma siera, cietā siera vai cita siera
    • olas: 2
    • olu baltumi: 2 (paliek no pamatnes)
    • kūpināts lasis: 100 grami
    • Dilles
    • sīpoli un tomāti (dekorēšanai)

    Pagatavošana

  1. 1. Bāze: Sviestu sasmalcina miltos un sāli un berzē ar rokām, līdz izveidojas drupatas.
  2. 2. Tad pievieno ūdeni un dzeltenumus un mīca mīklu. Ietiniet to pārtikas plēvē un ielieciet ledusskapī uz pusstundu.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam izklājiet veidni ar mīklu un tās malām, ar dakšiņu uzaduriet pamatni un cepiet pamatni 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes.
  5. 4. Pildījums: Brokoļus sadaliet ziedos un vāriet 5 minūtes, tad novietojiet uz pamatnes. Tādā pašā veidā izkārtojiet lasi. Saputojiet olas un olu baltumus, ielejiet krējumu, pievienojiet sieru un dilles.
  6. 5. Labi samaisiet un pārlejiet pār brokoļiem un lasi.
  7. 6. Tad pievienojiet ķiršu tomātus un sīpolu riņķus.
  8. 7. Atgrieziet kūku cepeškrāsnī un cepiet vēl 20-25 minūtes. Pasniedziet un baudiet!
Laša tartars ar avokado un mango
(1)
Brusketa ar lasi un avokado
(1)