Laša tartars ar avokado un mango

2023-05-09 Receptes autors Worldrecipes.eu

Laša tartars ar avokado un mango
Šoreiz iesakām nebaidīties un izmēģināt neapstrādātu lasi. Svarīgākais, lai zivs būtu patiešām svaiga un kvalitatīva, un tad tas ir vienkārši un fantastiski garšīgi. Šis laša tartars ar avokado un mango ir kā laimīga laulība starp franču un japāņu virtuvi. Sastāvdaļas lieliski sader kopā, un, protams, reizēm wasabi mārrutki ar savu pikantumu nedaudz "sadusmo", taču avokado maigums ātri nomierina situāciju. Redziet, jums tas ir jāizmēģina pašiem. Šis ir viens no tiem laša ēdieniem, kuru pirmo reizi nobaudot, skaļi sakāt "super" un gribas laizīt pirkstus.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • svaigākā laša fileja: ~300 gramu.
    • Nogatavojušies avokado: 1
    • nogatavojušies mango: 1
    • svaigs koriandrs: nedaudz
    • grauzdēta sezama eļļa: 1 ēd.k.
    • laima sula: no 1 gab.
    • wasabi mārrutki: 1 tējkarote
    • sojas mērce: 1 ēd.k.
    • sāls
    • pipari
    • sezama sēklas

    Recipe Directions

  1. 1. Pirms gatavošanas laša fileju ievietojiet saldētavā uz aptuveni 10-15 minūtēm, lai tā nedaudz nostāvētu. Tas palīdzēs lašam vieglāk sagriezties un iegūt skaistus, nesadalītus gabaliņus.
  2. 2. Kamēr zivs atrodas saldētavā, pagatavojiet mērci. Bļodā ieberiet wasabi mārrutkus, sojas mērci, laima sulu, grauzdētu sezama eļļu, sāli un piparus. Visu ļoti labi samaisa.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad smalki sagrieziet avokado un mango un atlieciet malā.
  5. 4. Izņemiet laša fileju no saldētavas, nogrieziet ādu un sagrieziet to puscentimetra vai 1 cm kubiņos. Ievietojiet kubiņos sagrieztas zivis bļodā ar mērci, pievienojiet sasmalcinātu koriandru un sezama sēklas un samaisiet.
  6. 5. Tad paņemiet mīklas riņķi, veidni un, ja jūsu rokas nav trīcošas, izveidojiet skaistu, slāņainu kaudzīti. Tā kā recepte paredzēta divām personām, pagatavojiet divas porcijas. Pašā apakšā liek kubiņos sagrieztu avokado, tad mango, tad virsū - laša kubiņus. Ja ēdienā paliek daudz mērces, tas nekas, ka tā ir labi. Atlikušo mērci neizlejiet uz tartara, jo tās pietiks uz pašas zivs un tā neveidos lielu peļķīti uz šķīvja (es runāju no pieredzes).
  7. 6. Virsū pārkaisiet vēl nedaudz sezama sēklu un sasmalcinātu koriandru un pasniedziet ar maizi vai garneļu čipsiem. Ja vēlaties vēl sātīgāku maltīti, varat pasniegt arī ar vārītiem rīsiem. Izbaudiet!
Lasis ar kraukšķīgu garoziņu, kartupeļiem un salātiem
(1)
Quiche - franču kūka ar brokoļiem un lasi
(1)
Laša pastēte
(1)
Brusketa ar lasi un avokado
(1)