Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu

2024-07-01 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šī kūka ir ideāla izvēle saldajam galdam, piedāvājot gan gardu šokolādes garšu, gan atsvaidzinošu jogurta un putukrējuma krēmu. Šokolāde, kas ir galvenā sastāvdaļa, ir ne tikai garšīga, bet arī bagāta ar antioksidantiem, kas palīdz aizsargāt organismu pret brīvajiem radikāļiem. Jogurts ir lielisks kalcija un olbaltumvielu avots, kas veicina kaulu veselību un gremošanas sistēmas darbību.

Sastāvdaļu alternatīvas
  • Šokolāde: Var izmantot tumšo šokolādi ar augstu kakao saturu, lai samazinātu cukura daudzumu.
  • Dzeramais jogurts: Var aizstāt ar grieķu jogurtu, lai iegūtu krēmīgāku konsistenci.
  • Želatīns: Var aizstāt ar agara pulveri vegāniskai versijai.

Receptes padomi
  • Lai biskvīts būtu gaisīgāks, olas baltumus sakuliet līdz stingrām putām.
  • Dekorēšanai var izmantot svaigas zemenes vai šokolādes skaidiņas.

Uzturvērtība un kalorijas
Šī kūka satur aptuveni 2200 kalorijas kopā, kas nozīmē apmēram 275 kalorijas uz vienu porciju. 

Sastāvdaļas

    Biskvītam:
    • Olas: 6 gab.
    • Cukurs: 6 ēdamkarotes
    • Milti: 2 ēdamkarotes
    • Šokolāde: 200 g
    Krēmam:
    • Saldais krējums: 300 ml
    • Dzeramais jogurts: 200 ml
    • Cukurs: 2 ēdamkarotes
    • Želatīns vai putukrējuma stindzinātājs: 2 tējkarotes vai 1 paciņa

    Pagatavošana

  1. 1. Sākumā uzcep biskvītu. Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievienojot 50 ml saldā krējuma. Izkausē līdz viendabīgai masai un ļauj atdzist.
  2. 2. Atdaliet olas dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievienojiet 6 ēdamkarotes cukura un sakuļiet līdz viendabīgai masai.
  3. Reklāma
  4. 3. Pievienojiet dzeltenumu masai miltus un izkausēto šokolādi, kārtīgi samaisiet.
  5. 4. Olas baltumus sakuliet ar šķipsnu sāls līdz stingrām putām un lēnām iecilājiet šokolādes masā.
  6. 5. Ielejiet masu kūkas formā un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes. Gatavību pārbaudiet ar kociņu.
  7. 6. Atdzesējiet kūku un pārgrieziet uz pusēm.
  8. 7. Gatavojiet krēmu. Uzbriediniet želatīnu ar nelielu ūdens daudzumu.
  9. 8. Sakuliet saldo krējumu ar cukuru, pievienojiet jogurtu un uzbriedināto želatīnu. Visu sakuliet līdz stingrām putām un ielieciet ledusskapī uz brīdi sabiezēšanai.
  10. 9. Krēmu smērējiet kūkas starp kārtām un virspusē. Dekorējiet pēc izvēles un ļaujiet kūkai ievilkties ledusskapī vismaz dažas stundas vai visu nakti.
  11. 10. Kopsavilkums: Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu ir garda un veselīga izvēle, kas apvieno šokolādes bagātīgo garšu ar jogurta svaigumu. Tā ir lieliski piemērota gan svētkiem, gan ikdienas baudīšanai. Lai labi garšo!
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu
Biezpiena plātsmaize ar cepamo pulveri (26 x 35) - garšīgas receptes
(1)
Bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
(1)
Plūmju un bumbieru kūka
(1)
Jogurta kūka ar mellenēm
(1)
Krējuma-mascarpones-banānu želejkūka
(1)
Vienkārša kefīra kūka
(1)