Vegānu burkānu kūka ar kokosriekstu glazūru

2024-06-17 Receptes autors Santa Maria LV

Vegānu burkānu kūka ar kokosriekstu glazūru
Izbaudiet vegānu gardumu! Šī sulīgā burkānu kūka ar gardu kokosriekstu glazūru ir ideāli piemērota jebkurai kafijas pauzei. Pagatavota bez jebkādiem dzīvnieku izcelsmes produktiem, tā ir gan veselīga, gan garšīga alternatīva tradicionālajām kūkām. Burkāni ir galvenā sastāvdaļa, kas piešķir kūkai mitrumu un saldumu. Tie ir bagāti ar beta-karotīnu, šķiedrvielām un antioksidantiem, kas veicina labu redzi, ādas veselību un imūnsistēmas stiprināšanu.

Alternatīvi, rapšu eļļas vietā var izmantot saulespuķu vai kokosriekstu eļļu, un Santa Maria kokosriekstu pienu var aizstāt ar jebkuru citu augu pienu, piemēram, mandeļu vai sojas pienu. Pūdercukura vietā var izmantot kokosriekstu cukuru vai agaves sīrupu, lai padarītu kūku vēl veselīgāku.

Sastāvdaļas

    Pagatavošana

  1. 1. Cepamo trauku (apmēram 1,5 litru tilpumā) ietaukot un apkaisīt ar kokosriekstu skaidiņām.
  2. 2. Smalki sarīvē burkānus un sajauc visas kūkas sastāvdaļas mīklā.
  3. Reklāma
  4. 3. Mīklu lej cepamajā formā un cep cepeškrāsns apakšējā daļā apmēram 40 minūtes.
  5. 4. Tofu samīca un sajauc ar kokosriekstu pienu, pūdercukuru, lai iegūtu biezu glazūru. Iemaisa kokosriekstu pārslas un pievieno citrona miziņu.
  6. 5. Izcepto kūku apgriež otrādi un pārklāj ar kokosriekstu glazūru.
  7. 6. Kad kūka atdzisusi, pārkaisa to ar sakapātiem valriekstiem un sasmalcinātu burkānu. Sagriež gabaliņos un pasniedz.
  8. 7. Šī vegānu burkānu kūka ir ne tikai gardā, bet arī veselīgā izvēle, kas sniedz nepieciešamās uzturvielas. Burkānu saturs palīdz uzturēt acu veselību, bet kokosriekstu piens un tofu piešķir kūkai krēmīgu tekstūru, nodrošinot augstu kalcija un vitamīnu līmeni​.
Medus kūka ar saldo krējumu un skābo krējumu
(1)
Šokolādes kūka ar valriekstiem
(1)
Šokolādes kūka ar Coca-Cola, eļļu un kefīru
(1)
Krējuma-mascarpones-banānu želejkūka
(1)