Viegli un veselīgi auzu pārslu sacepumi ar čia sēklām un šokolādi

2024-10-16 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Viegli un veselīgi auzu pārslu sacepumi ar čia sēklām un šokolādi
Auzu pārslas ir uzturvielām bagāts produkts, kas sniedz ilgstošu sāta sajūtu un enerģiju visai dienai. Šajā receptē mēs apvienojam auzu pārslas ar čia sēklām un kanēli, radot gardu un veselīgu brokastu sacepumu. Čia sēklas bagātina šo recepti ar šķiedrvielām un omega-3 taukskābēm, bet šokolāde un ogas piešķir saldumu un krāsu.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlies, vari aizstāt pilngraudu auzu pārslas ar bezglutēna auzu pārslām vai kvinojas pārslām, ja vēlies izvairīties no glutēna. Piens var tikt aizvietots ar augu izcelsmes pienu, piemēram, mandeļu, auzu vai kokosriekstu pienu, lai piešķirtu citādāku garšas nokrāsu.

Receptes padomi

Lai piešķirtu sacepumam papildu tekstūru un aromātu, vari pievienot riekstus, piemēram, sasmalcinātas mandeles vai valriekstus. Tāpat vari izmantot sezonālas ogas, kas ir pieejamas tirgū, lai piešķirtu receptes garšai svaigumu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Auzu pārslas ir lielisks kompleksais ogļhidrāts, kas palīdz uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs, un tās satur beta-glikānu, kas veicina sirds veselību. Tomēr čia sēklas un šokolāde var palielināt kaloriju daudzumu, tāpēc šis sacepums ir jākontrolē, ja seko kaloriju uzskaitei.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju skaits: aptuveni 400 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: 200 kcal 

Sastāvdaļas

    • Pilngraudu auzu pārslas: 100 g
    • Piens: 100 ml
    • Čia sēklas: 1 tējkarote
    • Cepamais pulveris: 1/2 tējkarote
    • Vanilīns: šķipsniņa
    • Kanēlis: 1 tējkarote
    • Saldinātājs pēc izvēles (piemēram, eritritols): pēc garšas
    • Ogas vai šokolādes gabaliņi: pēc izvēles, 1-2 gabali

    Pagatavošana

  1. 1. Visas sastāvdaļas, izņemot ogas un šokolādi, tiek samaltas blenderī līdz viendabīgai masai.
  2. 2. Maisījumu liec mazās cepamajās formās, pārkaisa ar ogām un šokolādes gabaliņiem.
  3. Reklāma
  4. 3. Cep mikroviļņu krāsnī ar maksimālo jaudu 3 minūtes vai cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes, līdz sacepums ir viegli zeltaini brūns.
  5. 4. Pasniedz ar pienu vai izvēlēto augu izcelsmes pienu pēc izvēles.
  6. 5. Kopsavilkums: Šis auzu pārslu sacepums ir ne tikai garšīgs un viegli pagatavojams, bet arī veselīgs un barojošs brokastu vai uzkodas risinājums, kas nodrošina enerģiju visai dienai. Pielāgo sastāvdaļas pēc savām vēlmēm, un izbaudi!
Viegli un veselīgi auzu pārslu sacepumi ar čia sēklām un šokolādi
Recepto autorius jauna_tu
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)
Mājas zefīrs šokolādē
(1)
Svaigu zemeņu panna cotta
(1)