Auzu pārslas ir uzturvielām bagāts produkts, kas sniedz ilgstošu sāta sajūtu un enerģiju visai dienai. Šajā receptē mēs apvienojam auzu pārslas ar čia sēklām un kanēli, radot gardu un veselīgu brokastu sacepumu. Čia sēklas bagātina šo recepti ar šķiedrvielām un omega-3 taukskābēm, bet šokolāde un ogas piešķir saldumu un krāsu.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlies, vari aizstāt pilngraudu auzu pārslas ar bezglutēna auzu pārslām vai kvinojas pārslām, ja vēlies izvairīties no glutēna. Piens var tikt aizvietots ar augu izcelsmes pienu, piemēram, mandeļu, auzu vai kokosriekstu pienu, lai piešķirtu citādāku garšas nokrāsu.
Receptes padomi
Lai piešķirtu sacepumam papildu tekstūru un aromātu, vari pievienot riekstus, piemēram, sasmalcinātas mandeles vai valriekstus. Tāpat vari izmantot sezonālas ogas, kas ir pieejamas tirgū, lai piešķirtu receptes garšai svaigumu.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Auzu pārslas ir lielisks kompleksais ogļhidrāts, kas palīdz uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs, un tās satur beta-glikānu, kas veicina sirds veselību. Tomēr čia sēklas un šokolāde var palielināt kaloriju daudzumu, tāpēc šis sacepums ir jākontrolē, ja seko kaloriju uzskaitei.
Kalorijas
- Kopējais kaloriju skaits: aptuveni 400 kcal
- Kalorijas vienā porcijā: 200 kcal