Čia - šokolādes muss

2024-10-22 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Čia - šokolādes muss
Čia sēklas pēdējos gados ir kļuvušas par vienu no populārākajām veselības pārtikas sastāvdaļām, pateicoties to bagātībai ar šķiedrvielām, omega-3 taukskābēm un olbaltumvielām. Šokolādes deserts ar čia sēklām ir ne tikai garšīgs, bet arī lielisks veids, kā uzņemt vērtīgās uzturvielas, kas palīdz uzturēt veselīgu sirds darbību, regulēt cukura līmeni asinīs un uzlabot zarnu darbību. Turklāt, čia sēklas palīdz uzturēt sāta sajūtu, padarot šo desertu piemērotu arī cilvēkiem, kas cenšas kontrolēt ķermeņa svaru​

Alternatīvas sastāvdaļas:

  • Mandeļu piens: Var aizstāt ar kokosriekstu pienu, sojas pienu vai govs pienu, atkarībā no vēlmēm un uztura prasībām​.
  • Dateles: Ja vēlaties mazāk saldu desertu, varat izmantot medu vai kļavu sīrupu, kas piedos saldumu un papildu aromātu​.

Receptes padomi:

Čia sēklu desertiem nepieciešams pietiekams laiks, lai sēklas uzbriestu un izveidotu gēla struktūru, tādēļ šo desertu vislabāk pagatavot iepriekšējā vakarā. Tāpat, ja vēlaties intensīvāku šokolādes garšu, varat pievienot vairāk kakao vai pat pievienot nedaudz šokolādes skaidiņas​.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

Čia sēklas ir izcilas šķiedrvielu un omega-3 avots, kas veicina zarnu veselību, samazina holesterīna līmeni un palīdz regulēt cukura līmeni asinīs. Tomēr cilvēkiem, kuriem ir jutīga gremošanas sistēma, čia sēklas var radīt diskomfortu, ja tās tiek lietotas pārmērīgi​.

Kalorijas:

  • Kopējais kaloriju daudzums: Aptuveni 280 kcal.
  • Kalorijas vienā porcijā: 280 kcal.

Sastāvdaļas

    • Čia sēklas: 30 g
    • Mandeļu piens: 150 ml
    • Kakao pulveris (bez cukura): 10 g
    • Dateles: 2 gab.
    • Pasniegšanai: Ogas, mandeles, kokosriekstu skaidiņas

    Pagatavošana

  1. 1. Dateles sasmalcina: Dateles sagriez mazākos gabaliņos, lai tās vieglāk sajauktu ar pārējām sastāvdaļām.
  2. 2. Sajauc sastāvdaļas: Čia sēklas, mandeļu pienu, kakao pulveri un dateles liec blenderī un blendē, līdz veidojas viendabīga masa.
  3. Reklāma
  4. 3. Atdzesē: Ielej masu slēgtā traukā un liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām vai uz visu nakti, lai čia sēklas uzbriestu un deserts iegūtu biezu konsistenci.
  5. 4. Pasniedz ar piedevām: Pirms pasniegšanas, desertu dekorē ar svaigām ogām, mandelēm vai kokosriekstu skaidiņām.
  6. 5. Kopsavilkums: Šis ČIA - ŠOKOLĀDES MUSS ir lielisks veids, kā apvienot gardu desertu ar veselīgām čia sēklām un bagātīgu šokolādes garšu. Tā pagatavošana ir vienkārša, un tas var kļūt par jūsu iecienītāko izvēli brokastīm vai desertam, sniedzot enerģiju un daudz vērtīgu uzturvielu​
Čia - šokolādes muss
Čia - šokolādes muss
Recepto autorius jauna_tu
Kakao krēms ar dzērveņu ķīseli
(1)
Rabarberu krēms
(1)
Biezpiena - ķiršu sieriņi ar šokolādi
(1)
Bulciņas ar rozīnēm un riekstiem
(1)
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)