Kakao ( šokolādes ) krēms

2023-05-16 Receptes autors Zaigas stūrītis

Kakao ( šokolādes ) krēms

Sastāvdaļas

    • 300 g piens
    • 50 g kakao pulveris
    • 30 g želatīns vai 10 plāksnes
    • 250 g cukurs
    • 750 g saldais krējums
    • 1 tējk. vaniļas cukurs

    Pagatavošana

  1. 1. Šis ir ideāls daudzums formai 30cm x 23cm.
  2. 2. Želatīnu uzbriedina vai plāksnes patur aukstā ūdenī apmēram līdz 7 minūtēm.
  3. Reklāma
  4. 3. Pienu uzkarsē un tajā kārtīgi izmaisa kakao. Karstajā pienā izkausē uzbriedināto želatīnu vai izmērcētās plāksnes.( plāksnes vienkārši izņem no ūdens, nospiež lieko šķidrumu un liek lai izšķīst).
  5. 4. Manuprāt ar plāksnēm viss ir vienkāršāk. Piena maisījums ir jāatdzesē, lai nebūtu par karstu.
  6. 5. Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Iemaisa piena maisījumu.
  7. 6. Visu kārtīgi izmaisa un ieklāj formā. Liek ledusskapī, lai saželē.
  8. 7. Pēc tam sagriež pa porcijām, liek deserta šķīvjos un servē ar kādu ogu mērci.
Kakao ( šokolādes ) krēms
Rabarberu sambuks
(1)
Piparkūku mīkla ar medu - labākā recepte
(1)
Rabarberu krēms
(1)
Šokolādes desa (saldā brunete)
(1)
Banānu maize ar biezpienu un ananāsiem
(1)