Maskarpones neceptā siera kūka ar ķiršu želeju

2024-06-16 Receptes autors Worldrecipes.lv

Maskarpones neceptā siera kūka ar ķiršu želeju
Neceptās siera kūkas ir kļuvušas par iecienītu desertu visā pasaulē, un šī maskarpones neceptā siera kūka ar ķiršu želeju nav izņēmums. Šīs kūkas galvenā sastāvdaļa – maskarpones siers – ir īpaši bagāts ar kalciju, kas ir svarīgs kaulu veselībai. Maskarpones siers ir arī lielisks olbaltumvielu avots, kas palīdz muskuļu atjaunošanai un imūnsistēmas stiprināšanai. Kūkas papildināšana ar ķiršu želeju piešķir tai ne tikai garšu, bet arī vērtīgas uzturvielas. Ķirši ir bagāti ar antioksidantiem, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem organismā, kā arī veicina sirds veselību.

Alternatīvas sastāvdaļas:

- Maskarpones siera vietā var izmantot krēmsieru vai Filadelfijas sieru.
- Baltās šokolādes vietā var izmantot tumšo šokolādi, lai piešķirtu kūkai intensīvāku garšu.
- Ķiršu želejas vietā var izmantot jebkuru citu ogu želeju vai svaigas ogas.

Sastāvdaļas

    PAMATNEI:
    • Sviests: 80 g
    • Cepumi: 160 g
    KŪKAI:
    • Želatīns: 15 g
    • Ūdens: 3 ēdamkarotes
    • Maskarpones siers: 500 g
    • Cukurs: 50 g
    • Baltā šokolāde: 100 g
    • Saldais krējums: 150 g
    • Dr. Oetker ķiršu želeja: 1 iepakojums
    • Ūdens (želejai): 500 g

    Pagatavošana

  1. 1. Sagatavo pamatni: Cepumi: 160 g. Sviests: 80 g.
  2. 2. Sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu. Iegūto masu izlīdzina cepamo formu, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  3. Reklāma
  4. 3. Forma tiek novietota ledusskapī, lai masa sacietē.
  5. 4. Sagatavo želatīnu: Želatīns: 15 g. Ūdens: 3 ēdamkarotes.
  6. 5. Mazā trauciņā sajauc želatīnu ar ūdeni un ļauj tam uzbriest. Pēc tam izkausē želatīnu ūdens peldē.
  7. 6. Sagatavo kūkas krēmu: Maskarpones siers: 500 g. Cukurs: 50 g. Baltā šokolāde: 100 g. Saldais krējums: 150 g.
  8. 7. Bļodā sajauc maskarpones sieru ar cukuru, izkausēto želatīnu un balto šokolādi. Beigās pievieno saldo krējumu un visu saputo, līdz masa sāk turēt formu.
  9. 8. Veido kūku: Lej maskarpones masu uz sagatavotās cepumu pamatnes. Izlīdzina un novieto ledusskapī vai saldētavā uz 30 minūtēm.
  10. 9. Pagatavo ķiršu želeju: Ūdens (želejai): 500 g. Dr. Oetker ķiršu želeja: 1 iepakojums.
  11. 10. Uzvāra ūdeni un iemaisa ķiršu želejas pulveri. Atdzesē želeju un lej to virsū sacietējušajai kūkai. Kūku dekorē ar svaigām ogām vai ķiršiem.
  12. 11. Šī kūka ir ne tikai garda, bet arī veselīga izvēle, kas bagātina jūsu uzturu ar nepieciešamajiem vitamīniem un minerālvielām.
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)
Šokolādes kūka ar valriekstiem
(1)
Vegānu burkānu kūka ar kokosriekstu glazūru
(1)
Burkānu kūka ar maskarpones siera krēmu
(1)
Bānānu-ābolkūka
(1)
Mini šokolādes kūciņas "Pizas tornīši"
(1)
Snickers kūka
(3)
Karameļu fiasko kūka
(1)
Zitinjas Ziemassvētku šokolādes kūka
(1)