1. Smalki sagriež gurķus, papriku un sīpolus. Pusotrā litrā auksta ūdens izšķīdina 3 ēd.k. sāls. Aplej dārzeņus un atstāj uz divām/trim stundām iesālīties.
2. Kad laiks pagājis, dārzeņus izkāš sietiņā. Bet sālsūdeni pietaupa - divas glāzes būs vajadzīgas tālākajai darba gaitai, pārējo var liet laukā vai izmantot citur.
Reklāma
3. Lielā katlā ielej divas glāzes sālsūdens. Sāk vārīt. Liek klāt sinepes, 6 ēd.k.cukuru. Maisot visu ar koka karoti, vāra uz lēnas uguns, līdz masa kļūst viendabīga. Krūzē auksta ūdens izšķīdina 4 ēd.k. miltu - lej klāt un maisa, līdz masa iebiezē. Pielej 10 ēd.k. etiķi. Un ber iekšā dārzeņus. 5 min pavāra.
4. Lej pasterizētās burkās un vāko ciet!
5. Vislabāk izmantojama karstmaizīšu gatavošanā.
6. Bet var likt klāt kā piedevu arī pie gaļas / desiņām!